Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Basisrecept voor ovenrisotto

  • Hoofdgerecht


Deze ovenrisotto kan echt iedereen maken! Het is heerlijk en heel eenvoudig te bereiden. Vaak hoor ik op tv dat het zo moeilijk is om een goede risotto te maken, maar dat valt met dit recept reuze mee.

Tijd: 45-50 min. in de oven
Recept voor 3-4 personen.

Benodigdheden:

  • 300 gram risottorijst
  • 1 liter kippenbouillon
  • een klontje boter
  • een handje geraspte kaas (parmezaanse kaas is ook erg lekker hiervoor)
  • zout en peper


Bereidingswijze:
Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Kook een liter water in een waterkoker en schep ondertussen de risottorijst in een grote ovenschaal.

Als het water kookt, giet je dit bijvoorbeeld in een maatbeker die groot genoeg is en voeg je, in mijn geval, 2 bouillonblokjes toe. Roer dit door totdat de bouillonblokjes zijn opgelost. Giet de kippenbouillon over de rijst heen in de ovenschaal en roer de kippenbouillon door de rijst heen. De rijst kan nu de oven in voor ongeveer 45-50 minuten. Na ongeveer 45 minuten kan je het beste even proeven of ze rijst al zacht is. Als deze nog niet zacht is moet de risotto nog iets langer in de oven. Als de rijst zacht is maar er zit nog wel wat kippenbouillon in de ovenschaal dan kan je rijst in een vergiet gooien.

Serveer deze heerlijke risotto met bijvoorbeeld gebakken champignons, ui, knoflook, rode peper of broccoli. Er zijn allerlei manieren om te variëren met risotto.

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken