Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Dit moet je geproefd hebben..

Als ik zelf naar het buitenland ga proef ik altijd graag de specialiteiten van het land. Zo moet je in Italië een keer een echte pizza of een bord pasta eten. En dan het liefst ergens in een dorpje waar het nog klaargemaakt wordt door een Italiaans vrouwtje die er echt de tijd voor neemt. Maar wat moet je nou als buitenlandse toerist in Nederland echt een keer hebben gegeten? Hutspot, boerenkool? 

Nu kwam ik, inmiddels alweer een tijdje geleden, een leuk bericht tegen op nu.nl. Er is namelijk onderzoek gedaan naar wat wij Nederlanders, toeristen aanraden om echt te proeven wanneer ze in Nederland zijn.

Hotels.com heeft, onder 1000 Nederlanders onderzocht, wat toeristen in ons land echt moeten hebben gegeten voordat zij huiswaarts keren. En dat leverde een enigszins verrassende uitkomst op.

Als toerist moet je echt hebben gegeten…. een broodje kroket! Aldus 48% van de ondervraagde. Ook de pannenkoek wordt aanbevolen en deze komt met 43% op een welverdiende tweede plaats. De complete top 5 ziet er als volgt uit:

  • Broodje kroket (48%)
  • Pannenkoek (43%)
  • Erwtensoep (43%)
  • Hollandse nieuwe (39%)
  • Boerenkool (31%)

Toch zou mijn advies aan de bezoekers van Nederland er anders uitzien. Eerder iets van pannenkoeken, wentelteefjes, suikerbrood, witlof schotel en stamppot.

Tot slot moet ik nog iets bekennen, ik heb nog nooit een (broodje) kroket gegeten. Mag ik mezelf nu nog wel een echte Nederlander noemen? Ik kan dus nog lekker toerist-je gaan spelen in eigen land.

Wat moet een toerist volgens jou echt gegeten tijdens zijn of haar bezoek aan Nederland? 

Bron: Nu.nl foto 1, foto 2 

Onze kookboeken

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *