Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Streekbox – gepofte aardappel met een yoghurt-bieslooksausje

  • Hoofdgerecht

 photo IMG_1602_zps130ac0a1.jpg

Zoals jullie wel gemerkt hebben, zijn wij dol op alles wat met eten te maken heeft. Zo vinden wij het heerlijk om te koken en zelf recepten te bedenken. Maar zo nu en dan is het ook wel eens heel fijn als er al voor je nagedacht wordt en de boodschappen zo thuis afgeleverd worden. Bijvoorbeeld zoals met de Streekbox. De Streekbox levert wekelijks een complete box met verse producten uit de streek aan huis: onder andere groente en fruit van het seizoen, boerenkaas, vrije uitloop eieren, vlees of vis, kruiden en brood. Inclusief recepten, dus je kan meteen aan de slag. Het leuke van de Streekbox vonden wij dat er een receptenboekje bijgeleverd wordt waarin een aantal verschillende recepten staan. Je kunt met de box niet alle recepten maken maar een keuze maken uit de recepten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om met de broccoli een ovenschotel met gehakt te maken, gegratineerde broccoli, broccolisoep of gewokte broccoli. En zo zit er voor iedereen wel wat lekkers bij! En de Streekbox wordt ook nog eens zo thuisafgeleverd, je hoeft dus alleen de box te bestellen en de producten en de recepten heb je vervolgens zo in huis.

Vrijdag werd onze volle Streekbox afgeleverd en we wilde er natuurlijk meteen mee aan de slag. Ons eerste recept uit de Streekbox zijn gepofte aardappels met een yoghurt-bieslooksausje. Heel lekker en ook nog eens snel op tafel!

 photo IMG_1568_zps9d38ffa3.jpg

Gepofte aardappels met een yoghurt-bieslooksausje

Tijd: 15-20 min.
Recept voor 2 personen

Benodigdheden:

  • 1 grote aardappel p.p. of 2/3 kleine aardappels
  • 4 eetlepels yoghurt
  • halve gele paprika
  • halve ui
  • verse bieslook
  • snufje peper

 photo IMG_1577_zpsdccbb15a.jpg

Bereidingswijze:

Maak de aardappelen goed schoon aan de buitenkant met water. Prik met een vork een aantal gaatjes in de aardappels en leg de aardappels vervolgens op een bord dat in de magnetron kan.

 photo IMG_1578_zps8bb7996c.jpg

Zet de magnetron voor circa 3 minuten op 900 watt. Na 3 minuten keer je de aardappels om en zet je de magnetron op 800 watt voor circa 2 tot 3 minuten. Ondertussen maak je het sausje. Hiervoor snijd je het uitje fijn, net zoals de bieslook. Snijd ook de paprika in kleine blokjes.

 photo IMG_1580_zpse40eca7b.jpg

Meng de yoghurt met het uitje en de bieslook en een snufje peper.

 photo IMG_1582_zpsc45b4066.jpg

Als de aardappels klaar zijn, wikkel je ze allemaal in een stukje aluminiumfolie en laat je ze nog ongeveer 5 minuten doorgaren.

 photo IMG_1579_zpsbbe619c1.jpg

Snijd na 5 minuten de aardappels doormidden en serveer ze met het sausje en de paprika.

Serveertip:

Eventueel kun je ook nog een kleine beetje geraspte kaas over de gepofte aardappel doen.

 photo IMG_1606_zps3e00911e.jpg

Wil je ook eens een Streekbox uitproberen, kijk dan op de website van de Streekbox of ze ook bij jou in de buurt leveren!

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken