Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Restjes over? Maak een (aardappel) frittata

  • Hoofdgerecht

 photo IMG_7609_zps65aa268c.jpg

Wij hebben een super lekkere en simpele frittata gemaakt met onder andere aardappel, paprika en ui. Een frittata is ideaal als je nog wat restjes groenten (of vlees) in de koelkast hebt die op moeten zoals een courgette, aubergine, hamreepjes, een stukje prei, wat geraspte kaas en ga zo maar door. Voeg vooral naar hartelust kruiden toe om je frittata lekker op smaak te brengen.

Bijgerecht voor 2 personen
Tijd: 30 min.

Benodigdheden:

  • 300 gram aardappels of krieltjes
  • halve ui
  • halve paprika (ik gebruik 1/4 rood en 1/4 geel)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • snuf chilipoeder
  • 3 eieren
  • scheut kookroom

 photo IMG_7568_zps560226d9.jpg

Bereidingswijze:

Snipper het uitje en snijd de paprika in kleine stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak het uitje met de paprika aan. Ondertussen schil je de aardappels en snijd je deze in kleine blokjes. Breng de aardappeltjes op smaak met het paprika en chilipoeder. Zodra het uitje wat zachter is geworden, voeg je de blokjes aardappel toe. Laat de aardappeltjes lekker meebakken totdat ze bijna gaar zijn.

 photo IMG_7570_zps42a0a1c1.jpg

Meng in een beker de eieren met de kookroom en een snufje zout en peper. Zodra de aardappeltjes bijna gaar zijn, verdeel je het eimengsel over de aardappeltjes.

 photo IMG_7586_zps17e6a681.jpg

Laat dit nu circa 8 minuten op een zacht vuurtje bakken met een deksel erop. Na ongeveer 8 minuten moet de bovenkant van de frittata zijn gestold en kun je de frittata met behulp van een bord omdraaien. Laat de frittata nu nog 5 minuten bakken totdat de onderkant mooi bruin is. Serveren met een lekkere salade en eventueel een stukje vlees.

 photo IMG_7624_zpsc8bc3d1f.jpg

 photo IMG_7601_zps3f960d7c.jpg

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken