Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Ingezonden door Cindy – perzikcake

 photo 1579988_10202158592780444_2053519876_n_zpscc80bee8.jpg

Cindy heeft ons haar recept gestuurd voor een lekker en simpele omgekeerde perzikcake met caramel. Heb jij ook een lekker en simpel gerecht? Stuur je recept (met foto) dan naar [email protected] of stuur je recept hier in.

Benodigdheden:

  • Springvorm
  • Bakpapier
  • 200 gram boter
  • Boerencakemix
  • 4 eieren
  • Blik halve perziken
  • 2/3 kop bruine suiker

Bereidingswijze:

Voorverwarm de oven op 160 graden. Leg een vel bakpapier op de bodem van de springvorm en vet deze incl. de rand in. Snijd de perziken in plakjes en bereid de cakemix. Carameliseer de suiker en giet deze op de bodem. Leg in de caramel, de plakjes perziken en dek dit af met het cakebeslag. Bak de cake in 50/60 minuten gaar. Na enkele minuten afkoelen kun je de cake omdraaien.

Suiker karameliseren:
Doe een paar lepels suiker in het steelpannetje en voeg er een klein beetje water aan toe. Het water voorkomt dat de suiker aanbrandt voordat deze gesmolten is. Verwarm het suikermengsel op een laag vuurtje tot het suikermengsel helemaal is gesmolten, vergeet niet om af en toe te roeren. Zodra de suiker is gesmolten, kun je het vuur iets verhogen en de siroop laten borrelen. Vanaf het moment dat de suiker gesmolten is, roer je niet meer in de pan! Als de suikerstroop licht begint te kleuren, draai je de pan zo nu en dan rond om de kookpunten beter te verspreiden. De karamel verandert vervolgens langzaam naar een goudbruine kleur. Als de siroop goudbruin is, is hij klaar. Let goed op want je karamel kan heel makkelijk te donker worden en dan is het mislukt!

Let op: de karamel is ontzettend heet en kun je tussendoor en erna absoluut niet proeven!

Onze kookboeken

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept