Tip: chocoladebakjes maken

 photo 2288180-055f00340ee027e7018d29d8a17de325_zpsc2365d41.jpg

Krijg je familie of vrienden over de vloer en wil je een lekker toetje serveren? Maak dan eens deze chocoladebakjes! Het is niet moeilijk maar wel erg lekker en het ziet er ook nog eens indrukwekkend uit!

Recept voor 4 chocoladebakjes

Benodigdheden:

 • 4 ballonnen
 • 115 gram chocolade
 • eventueel slagroom en suiker om op te kloppen, vers fruit en chocoladesaus

Bereidingswijze:

Blaas de ballonnetjes op. Blaas de ballonnen niet al te groot op, want je wilt uiteindelijke kleine rondje bakjes. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat en smelt de helft van de chocolade in de magnetron (let op dat de chocola niet verbrand) of au bain marie. Als de chocolade gesmolten is, haal je deze van het vuur en voeg je de andere helft van de chocolade toe. Roer dit goed door totdat alle chocolade is gesmolten. Schep vervolgens met een theelepel een beetje chocolade op het bakpapier. Doe dit 4 keer en zorg ervoor dat ze wel ver genoeg uit elkaar staan.

 photo chocbowls11_zps4f142cfe.jpg

Doop vervolgens de vier ballonnetjes in de gesmolten chocolade en zet de op de 4 stipjes. Zet de chocoladeballonnetjes vervolgens voor circa 30 minuten in de koelkast. Laat de bakjes 5 tot 10 minuten staan en prik vervolgens voorzichtig de ballon lek. Laat de ballon heel zachtjes leeglopen en probeer de ballon vervolgens voorzichtig los te halen. Als het nog niet lukt, laat dan de bakjes nog iets langer staan. Als je de ballon vervolgens los hebt gekregen, zet je de chocoladebakjes terug in de koelkast totdat je ze gaat serveren.

Klop daarna de slagroom op met wat suiker en serveer de chocoladebakjes met de slagroom en vers fruit.

Bron: A La Graham

Sofie en Jorrit – 24 & 25 jaar – houden van lekkere en simpele gerechten en zijn hier dagelijks mee bezig – Eigenaar van de website Lekker en Simpel en het gelijknamige kookboek
FavoriteLoadingOpslaan

Tags:

8 Responses to “Tip: chocoladebakjes maken”

 1. boris
  December 27, 2014 at 09:08 #

  Gewoonweg niet te doen!! Kapitaal aan chocola in de prullenbak en hele keuken schoonmaken van schilders die van de ballonnen springen.

 2. h
  December 23, 2014 at 09:08 #

  tip: doet een beetje arachide-olie over de ballon/ in de kom gesmolten chocolade, hiermee komt de ballon gemakkelijker los.

 3. ronmah
  July 2, 2014 at 09:08 #

  waterballonnen werken beter dan normale ballonnen! Die plakken minder en glijden gemakkelijk van de chocolade af

 4. February 24, 2014 at 09:08 #

  Het is niet nodig om de ballonnen in te vetten. Wat je kunt doen om de chocolade iets minder breekbaar te maken, is ze meerdere malen in de chocolade te dopen. Als chocolatier wil ik jullie een kleine tip geven. Smelt de chocolade, roer er dan wat koude chocolade doorheen, totdat de temperatuur 32 graden is en zet ze dan weg op de plaat, maar niet in de koelkast. Als het goed is wordt de chocolade dan vanzelf hard en ook nog eens mooi glanzend. Veel plezier!

 5. Rianne
  February 20, 2014 at 09:08 #

  Leuk! Maar is het niet handig om de ballonnetjes in te vetten voordat je ze in de chocolade dipt? Dan laten ze misschien wat makkelijker los.

  • Ina
   February 20, 2014 at 09:08 #

   Daar had ik ook al aan gedacht, maar zou dan de chocola wel aan de ballonnetjes kleven als je ze erin dipt?

 6. Ina
  February 20, 2014 at 09:08 #

  Wat een leuk idee. Hebben jullie dit zelf als eens geprobeerd?
  De bakjes lijken zo dun en erg breekbaar. Het moet erg moeiijk zijn de ballonnetjes te verwijderen zonder ze te breken.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Food Photos #10 - Lekker en Simpel - March 10, 2014

  […] nichtje maakte de chocoladebakjes met behulp van een ballon en ze waren erg goed […]

Leave a Reply

@