Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

10x recepten voor een groot gezelschap

10x recepten voor een groot gezelschap
Krijg je vrienden of familie over de vloer en vind je het moeilijk om voor een groot gezelschap te koken? We hebben een paar recepten op een rijtje gezet die gemakkelijk voor een grote groep mensen te maken zijn en die je vaak ook nog heel goed van te voren kunt maken. Dan hoef je tenminste niet de hele avond in de keuken te staan als je visite hebt.

Maak een grote pan met stoofvlees zoals boeuf bourguignon. Maak dit eventueel ‘s ochtends al klaar. Op het moment zelf hoef je alleen nog maar het vlees op te warmen en er 1-2 bijgerechten bij te maken zoals een frisse salade (die je ook al eerder kunt maken) en aardappeltjes of frietjes.
boeuf bourguignonDeze hartige taart met gehakt is super lekker en simpel om te maken. Op het moment dat je wilt gaan eten, hoef je hem alleen nog maar in de oven te schuiven. Meer hartige taart recepten vind je hier.
 photo IMG_0532_zpsdb3a470c.jpg
Soep is ideaal om van te voren en in grote hoeveelheden te maken. Probeer eens deze caprese tomatensoep. Meer soeprecepten vind je hier.
Caprese tomatensoep
Mexicaanse bladerdeegpakketjes. Maak een grote pan met groenten, vul de bladerdeegvelletjes met de groenten en vervolgens hoef je ze alleen nog maar af te bakken.
 photo IMG_8681_zps5a886892.jpg
Deze zelfgemaakte kipburgers kun je van te voren maken en bakken. Op het moment zelf hoef je ze alleen nog maar op te warmen. Vervolgens kun je iedereen zijn eigen broodje laten beleggen.
 photo IMG_3967_zpsf8052352.jpg
Deze pastasalade met gerookte kip kun je heel goed van te voren klaarmaken en heel gemakkelijk in grote hoeveelheden. Bewaar de salade in de koelkast totdat je hem gaat serveren.
pastasalade met gerookte kip
Simpele lasagne. Serveer er een lekker stokbroodje met kruidenboter bij en een salade en je bent klaar! Meer lasagne recepten vind je hier.
 photo IMG_7020_zps5ff5d863.jpg
Pasta-ovenschotel met boursin. We houden van ovenschotels omdat ze altijd lekker en simpel te bereiden zijn. Maak de ovenschotel ‘s ochtends, dan hoef je hem ‘s avonds alleen nog maar in de oven te schuiven. Serveer er een salade bij en klaar!
 photo IMG_4331_zpsa91a5320.jpg
Ook deze tacotaart kun je prima ‘s ochtends al klaar maken. Op het moment zelf hoe je hem alleen nog maar af te bakken.
Tacotaart
Deze vegetarische cannelloni is super lekker en simpel om te maken.
Vegetarische cannelloni met spinazie
Bewaar dit artikel op Pinterest! 
recepten voor een groot gezelschap

Onze kookboeken