Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Tips om spruitjes lekker(der) te maken

spruitjes lekker(der) te maken

Je houdt er van of je houdt er niet van: spruitjes. Vooral kinderen vinden spruitjes vaak niet lekker omdat ze nog wel eens een beetje bitter kunnen smaken. We geven jullie vandaag een paar tips hoe je spruitjes (op een andere manier) kunt bereiden.

Roerbakken in plaats van koken
In plaats van dat je de spruitjes kookt, kun je ze ook roerbakken. Maak de spruitjes schoon en snijd ze doormidden. Bak ongeveer 100 gram sprekreepjes in een pan zonder olie. Voeg na 3-4 minuten de spruitjes toe en een klein glaasje water en laat dit nu circa 5 minuten zachtjes pruttelen/bakken. Eventueel kun je nog wat kruiden zoals chili of een beetje suiker toevoegen om het nog wat meer op smaak te brengen..

Suiker toevoegen tijdens het koken
Voeg een lepeltje suiker toe aan het kookwater als je spruitjes kookt. Hierdoor worden ze niet bitter.

Gekarameliseerde spruitjes
Net zoals met witlof kun je spruitjes ook met suiker bereiden. Maak de spruitjes schoon en snijd ze doormidden. Kook de spruitjes circa 5 minuten. Laat een blokje boter in een pan smelten, voeg de spruitjes, een beetje peper en een flinke lepel suiker toe. Even beetje doorroeren en na een paar minuten is je gerecht klaar en heb je geen bittere spruitjes.

Ook lekker:

Onze kookboeken