Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

5x recepten met courgette

 recepten met courgette
Goedemiddag! Soms heb je nog wel eens een stukje groenten in de koelkast liggen, zoals een stukje courgette en dan weet je niet wat je ermee moet. Vandaag zetten wij vijf lekkere recepten met courgette op een rijtje (zoals courgette pizzaatjes!).

Meer recepten met courgette kun je hier vinden.

Snelle en slanke pasta met courgette en champignons
Voor dit pasta recept heb je maar weinig ingrediënten en tijd nodig. Ideaal dus voor een dag dat je weinig tijd of zin hebt om te koken.
 snelle en slanke pasta
Courgette pizzaatjes
Deze heerlijke mini courgette pizza’s met verschillende ingrediënten kan je helemaal aanpassen naar jouw smaak. Beleg de courgette pizza’s bijvoorbeeld met pesto, geraspte kaas, salami of rode ui. Heerlijk ‘s avonds als snack, voorgerecht en ook handig als er onverwachte gasten over de vloer komen!

Courgette ovenschotel
Deze heerlijke courgette ovenschotel met mozzarella en tomatensaus staat binnen een kwartiertje in de oven. Serveer de courgette ovenschotel als bijgerecht met bijvoorbeeld aardappeltjes en een stukje vlees/vis.
 photo zucchini-bake1_zps3d06ab11.jpg
Simpele wraps met courgette, feta en dille
Zin in een lekkere lunch of een simpel avondmaaltje? Maak dan eens deze lekkere wraps met onder andere courgette, feta, dille en bosui. Binnen 10 minuten staat dit gerechtje op tafel.
 photo IMG_9987_zps9e3dbc3a.jpg
Courgette soep
Wij zijn dol op soep omdat het zo lekker snel klaar is, vaak gezond is, simpel te bereiden en vaak heb je ook maar weinig ingrediënten nodig! Deze courgette soep is ook echt een aanrader.
 photo 75C920C7-80D0-47C1-972C-D6A14729D8AD_zpsmyy8musq.jpg
Bron courgette ovenschotel: Healthy Recipes Blog

Onze kookboeken