Tip: chocoladebakjes maken

 photo 2288180-055f00340ee027e7018d29d8a17de325_zpsc2365d41.jpg

Krijg je familie of vrienden over de vloer en wil je een lekker toetje serveren? Maak dan eens deze chocoladebakjes! Het is niet moeilijk maar wel erg lekker en het ziet er ook nog eens indrukwekkend uit!

Recept voor 4 chocoladebakjes

Benodigdheden:

 • 4 ballonnen
 • 115 gram chocolade
 • eventueel slagroom en suiker om op te kloppen, vers fruit en chocoladesaus

Bereidingswijze:

Blaas de ballonnetjes op. Blaas de ballonnen niet al te groot op, want je wilt uiteindelijke kleine rondje bakjes. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat en smelt de helft van de chocolade in de magnetron (let op dat de chocola niet verbrand) of au bain marie. Als de chocolade gesmolten is, haal je deze van het vuur en voeg je de andere helft van de chocolade toe. Roer dit goed door totdat alle chocolade is gesmolten. Schep vervolgens met een theelepel een beetje chocolade op het bakpapier. Doe dit 4 keer en zorg ervoor dat ze wel ver genoeg uit elkaar staan.

 photo chocbowls11_zps4f142cfe.jpg

Doop vervolgens de vier ballonnetjes in de gesmolten chocolade en zet de op de 4 stipjes. Zet de chocoladeballonnetjes vervolgens voor circa 30 minuten in de koelkast. Laat de bakjes 5 tot 10 minuten staan en prik vervolgens voorzichtig de ballon lek. Laat de ballon heel zachtjes leeglopen en probeer de ballon vervolgens voorzichtig los te halen. Als het nog niet lukt, laat dan de bakjes nog iets langer staan. Als je de ballon vervolgens los hebt gekregen, zet je de chocoladebakjes terug in de koelkast totdat je ze gaat serveren.

Klop daarna de slagroom op met wat suiker en serveer de chocoladebakjes met de slagroom en vers fruit.

Bron: A La Graham

Sofie en Jorrit – 24 & 26 jaar – houden van lekkere en simpele gerechten en zijn hier dagelijks mee bezig – Eigenaar van de website Lekker en Simpel en het gelijknamige kookboek

Jouw recept op Lekker&Simpel?

Heb jij een lekker en simpel recept dat je met iedereen wilt delen? Stuur je recept dan in en wie weet verschijnt binnenkort jouw recept op Lekker en Simpel! Stuur je recept hier in

Reacties

 1. boris zegt

  Gewoonweg niet te doen!! Kapitaal aan chocola in de prullenbak en hele keuken schoonmaken van schilders die van de ballonnen springen.

 2. ronmah zegt

  waterballonnen werken beter dan normale ballonnen! Die plakken minder en glijden gemakkelijk van de chocolade af

 3. zegt

  Het is niet nodig om de ballonnen in te vetten. Wat je kunt doen om de chocolade iets minder breekbaar te maken, is ze meerdere malen in de chocolade te dopen. Als chocolatier wil ik jullie een kleine tip geven. Smelt de chocolade, roer er dan wat koude chocolade doorheen, totdat de temperatuur 32 graden is en zet ze dan weg op de plaat, maar niet in de koelkast. Als het goed is wordt de chocolade dan vanzelf hard en ook nog eens mooi glanzend. Veel plezier!

 4. Rianne zegt

  Leuk! Maar is het niet handig om de ballonnetjes in te vetten voordat je ze in de chocolade dipt? Dan laten ze misschien wat makkelijker los.

 5. Ina zegt

  Wat een leuk idee. Hebben jullie dit zelf als eens geprobeerd?
  De bakjes lijken zo dun en erg breekbaar. Het moet erg moeiijk zijn de ballonnetjes te verwijderen zonder ze te breken.

Trackbacks

Laat een reactie achter