Tip: hoe snijd je hele dunne uienringen?

 photo 6847002075_782dbb36e9_b_zpsd72cc69e.jpg

Met deze hele handige en slimme tip, snijd je binnen een mum van tijd dunne uienringen. Lekker als je ui bijvoorbeeld rauw gebruikt in een salade.

Wat heb je nodig?

  • 1 ui
  • een dunschiller

Bereidingswijze:

Verwijder de schil van de ui en snijd de ui door tweeën. Haal je dunschiller vervolgens langs het uitje en voila daar is je flinterdunne uienringetje.

Bron: the art of doing stuff

Sofie en Jorrit – 24 & 26 jaar – houden van lekkere en simpele gerechten en zijn hier dagelijks mee bezig – Eigenaar van de website Lekker en Simpel en het gelijknamige kookboek

Jouw recept op Lekker&Simpel?

Heb jij een lekker en simpel recept dat je met iedereen wilt delen? Stuur je recept dan in en wie weet verschijnt binnenkort jouw recept op Lekker en Simpel! Stuur je recept hier in

Reacties

  1. Tanja zegt

    Een hele handige tip voor hele handiger mensen! :-) Maar daar behoor ik dus niet toe :-( Ik ben bang dat ik snel met de dunschiller in de vingers zit die de ui vast houden. Of de ui vliegt door de hele keuken. Dus gebruik ik mijn keukenmachine met veilig aanduwding hiervoor. Niet te hard aanduwen, dan krijg je mooie, geschaafde, dunne ringen. Wel meer afwas, maar ik heb een afwasmachine 😉 En ik heb de keukenmachine zo voor het grijpen staan dus gebruik ik hem heel veel. Handig voor onhandige mensen :-)

Laat een reactie achter