Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Bloemkool gehaktschotel

  • Hoofdgerecht

bloemkool gehaktschotel
Een eenvoudig maar lekker gerecht. Bloemkool, aardappelschijfjes, gehakt met een heerlijke roomsaus. Kijk snel verder hoe wij deze gemaakt hebben.

Recept voor 2-3 personen
Tijd: 20-25 min. + 30-40 min. in de oven

Benodigdheden:

  • 1 pakje van maggi voor gehakt met bloemkool en roomsaus.
  • 300 gram (mager) gehakt
  • 600 gram voorgekookte aardappelschijfjes of 4-5 grote aardappels
  • 400 ml water
  • 1 ei
  • 500 gram bloemkool
  • 1 uitje

bloemkool gehaktschotelBereidingswijze:
Zet water op in een pan op het vuur of in de waterkoker voor de bloemkool. Kook de bloemkoolroosjes ongeveer 5 minuten voor. Verwarm nu de oven voor op 200 graden. Snipper nu een klein uitje en verhit daarna een beetje olijfolie in een koekenpan en fruit hierin het gesnipperde uitje glazig. Voeg hierna het gehakt toe en bak dit tot het rul is.Vet ondertussen een ovenschaal in met een beetje boter of olijfolie. Begin dan met het dakpansgewijs neerleggen met de helft van de aardappelschijfjes.
bloemkool gehaktschotel
Schep het gehaktmengsel en de voorgekookte bloemkoolroosjes over de aardappelschijfjes heen.Leg nu de andere helft van de aardappelschijfjes over het gehakt-bloemkool mengsel. Meng nu het zakjes maggi mix met 400 ml water en 1 ei. Meng dit alles goed door elkaar totdat er geen klontjes meer in zitten. Giet dan de saus in de ovenschotel over het bloemkool-gehakt-aardappel mengsel. Als laatste strooi je nog een beetje geraspte kaas over de ovenschotel zodat deze lekker krokant wordt.
bloemkool gehaktschotelBak de ovenschotel ongeveer 30-40 minuten in de oven totdat deze mooi goudbruin is. Strooi er voor het opdienen nog een beetje peterselie over je bloemkool gehaktschotel. Tip: als je wilt weten of de ovenschotel al klaar is, prik dan met een vork erin en als het nog hard is dan moet de ovenschotel nog iets langer in de oven.

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken