Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Review – Koken met de ActiFry Mini

 photo PicMonkeyCollage_zpse17c427c.jpg

Misschien heb je al wel eens gehoord over de Tefal Actifry? Wist je dat er een nieuwe variant is uitgekomen, namelijk de ActiFry mini, speciaal voor een- of tweepersoonshuishoudens. Toen we nog niet zo lang geleden de vraag kregen of we de ActiFry wilde uitproberen, twijfelde we geen moment. We waren heel nieuwsgierig naar de ActiFry, want lekkere frietjes maken met maar weinig olie, zou dat mogelijk zijn?

Wat is nou precies de ActiFry Mini?
De ActiFry is eigenlijk een heteluchtoven met een speciale ‘arm’ erin die continu ronddraait waardoor het eten gelijkmatig gegaard wordt. De ActiFry is al een tijdje op de markt maar omdat er steeds meer kleinere huishoudens bijkomen is er nu ook een Tefal ActiFry mini op de markt gekomen, speciaal voor kleine huishoudens tot 2 personen. Met dit apparaat kun je in een handomdraai lekkere frietjes maken met geen tot weinig olie. Daarnaast is de ActiFry heel makkelijk in gebruik. Je doet de frietjes erin, stelt de juiste tijd in en zet de ActiFry aan. Ondertussen kun je een stukje vlees en groenten bereiden.

 photo IMG_4204_zpsac1d4fdb.jpg

Meer dan alleen patat

Wist je dat je met de ActiFry meer kunt bereiden dan alleen frietjes? Als je de ActiFry koopt, krijg je er een heel handig receptenboekje bij met allerlei lekkere recepten voor gerechten die je met de ActiFry kunt maken. Zoals verschillende aardappelreceptjes, kippenvleugeltjes, goulash, kip tikka massala, Thaise soep en zelfs zoete recepten zoals banaan met rum-limoen en pittige mango.

Heerlijke gekruide frietjes
Wij hebben zelf de ActiFry al meerdere keren gebruikt, onder andere met diepvriesfrietjes en met verse gekruide frietjes. Hierbij ons recept voor heerlijke gekruide frietjes uit de ActiFry. Heb je geen ActiFry, dan kun je deze frietjes ook met behulp van de oven maken.

Benodigdheden voor 2 personen:
  • 5-6 aardappels
  • 1 lepeltje olie
  • cajunkruiden, zelfgemaakt of kant-en-klaar
Bereidingswijze:
Schil de aardappels en snijd de aardappels in dunne frieten. Was de frietjes onder de kraan en dep ze vervolgens droog met een schone theedoek. Doe vervolgens de ActiFry open.

 photo IMG_4210_zpsfef9028a.jpg

Breng de frietjes op smaak met de cajunkruiden en doe de frietjes vervolgens in de ActiFry met 1 lepeltje olie.

 photo IMG_4218_zpsfc3418e0.jpg

Zet de ActiFry vervolgens voor circa 22 minuten aan. Na 22 minuten is dit het resultaat: heerlijke gekruide frietjes

 photo IMG_4226_zps0c4d88ed.jpg

Ook diepvriesfrietjes worden ontzettend lekker in de ActiFry. De bereidingstijd is ongeveer hetzelfde als met verse frietjes. Als je diepvriesfrietjes gebruikt, hoef je geen olie toe te voegen! Daarnaast worden de frietjes heerlijk knapperig en kun je in de tussentijd bijvoorbeeld een lekker stukje vlees en een salade bereiden of gewoon even lekker op de bank zitten.



Voordelen:

  • Het is een kwestie van de ingrediënten in de ActiFry doen en dan heb je er in principe geen omkijken meer naar.
  • Je gebruikt weinig olie voor de gerechten die je met de ActiFry maakt.
  • De ActiFry is heel gemakkelijk schoon te maken, daarnaast kunnen de onderdelen die vies worden in de vaatwasser.
  • Je hebt geen last van een vieze frituurlucht
  • Je kunt met de ActiFry veel verschillende gerechten maken 
  • Je hoeft de Actifry niet voor te verwarmen zoals een oven!
De Tefal ActiFry Mini is verkrijgbaar bij Media Markt, Saturn, BCC, Wehkamp.nlBol.com en Coolblue.nl, en heeft een geadviseerde verkoopprijs van €169,95.

Onze kookboeken