Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Pompoenlasagne met appel, amandelen en parmezaanse kaas

  • Hoofdgerecht

 photo IMG_8056_zps81e6b57d.jpg

Je hebt in ons Food Photo overzicht kunnen zien dat we van de Albert Heijn een leuk pakket hebben ontvangen om een pompoenlasagne met appel te kunnen maken. De nieuwe Allerhande met het recept zat er ook bij, dus we konden meteen aan de slag. In het begin wisten niet wat we van het recept moesten verwachten maar het was verrassend lekker! Het recept was simpel maar het vergt wel wat meer tijd. Echt een recept om lekker in het weekend te bereiden wanneer je wat meer tijd hebt!

Tijd: 40 min. + 45 min. in de oven
Recept voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 1 fles pompoen
  • 125 ml creme fraiche
  • 2 eetlepels olijfolie
  • snufje zeezout
  • 1 pakje (verse) lasagnebladen
  • 75 gram parmezaanse kaas (of eventueel een andere kaassoort)
  • 2 appeltjes
  • halve theelepel kaneel
  • 60 gram geroosterde amandelen

Bereidingswijze:

Begin met het voorverwarmen van je oven op 200 graden. Snijd de pompoen doormidden en verwijder de pompoenpitjes en de draadjes. Bewaar de pompoenpitjes want die kun je roosteren (volgende week een recept voor geroosterde pompoenpitjes op Lekker en Simpel!). Snijd de pompoen vervolgens in plakjes en leg de plakjes op een bakplaat met bakpapier. Verdeel 2 eetlepels olijfolie over de pompoen en een snufje zout. Zet de pompoen vervolgens voor circa 35 minuten in de oven totdat de pompoen zacht is.

 photo IMG_7999_zpsca69cc21.jpg

Ondertussen verdeel je 50 ml water over de bodem van een ovenschaal. Bedek de bodem met de lasagnebladen. Schil de appels en snijd deze in dunne plakjes. Als de pompoen klaar is verwarm je je oven voor op 180 graden. Doe je de pompoen samen met de kaneel en de creme fraiche in een keukenmachine. Breng op smaak met een snufje zout/peper. Deze stap kun je eventueel ook overslaan en gewoon de plakjes pompoen op de lasagnebladen leggen met daaroverheen de creme fraiche en kaneel.

Verdeel 1/3 van de pompoen over de lasagnebladen, daar overheen 1/3 van de appelplakjes en dan 1/3 van de amandelen en 1/3 van de kaas.

 photo IMG_8031_zpsec8312ec.jpg

Ga zo door totdat je in totaal 3 lagen hebt gemaakt. Doe bovenop wat extra kaas en zet de lasagne voor circa 40-45 minuten in de oven.

 photo IMG_8074_zps2fd7a750.jpg

 photo IMG_8036_zps3606e139.jpg

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken