Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Recepten met aubergine

recepten met aubergine

Met aubergines kun je alle kanten op. Je kunt ze grillen, bakken of lekker verwerken in een ovenschotel. Aubergines zijn gezond en bevatten veel vezels, wat weer goed is voor de spijsvertering. Wist je dat je aubergines niet rauw moet eten? Aubergines bevatten namelijk de stof solanine en die kan maag- en darmklachten veroorzaken. Naast dat de aubergine gezond is, is hij ook nog eens caloriearm. Een aubergine bevat namelijk maar zo’n 18 calorieën per stuk.

We hebben een aantal lekkere recepten met aubergine voor jullie op een rijtje gezet.

Griekse moussaka

Een heerlijk recept voor Griekse moussaka met onder andere gehakt en ricotta. Dit gerecht is ontzettend lekker maar vergt wel wat meer tijd.

 photo auberginemoussaka_zps66e8cb60.jpg

Aubergine borrelhapjes met tomaat, roomkaas  en mozzarella

Een lekker borrelhapje of bijgerecht, aubergine pizzaatjes met tomaat, roomkaas en mozzarella. Een leuke variant op onze courgette pizza’s de we al eerder hebben gemaakt. 

Aubergine bootjes

Heb je (een stuk) aubergine over? Hol de aubergine dan uit en vul hem met een aantal lekkere ingrediënten die je nog in huis hebt zoals mozzarella en cherrytomaatjes.

Gevulde auberginerolletjes

Deze auberginerolletjes zijn heerlijk van smaak en kun je prima een dag van te voren maken. De vleesliefhebbers kunnen eventueel wat gehakt toevoegen aan de vulling.

 photo IMG_6191_zps4c4d8659.jpg

Sandwich met gegrilde aubergine

In het weekend lunchen wij vaak wat uitgebreider. Echt een aanrader is om dan een clubsandwich te maken met gegrilde aubergine.

Gevulde aubergines met tomatensaus

Voor dit recept heb je wel wat meer tijd nodig maar het is de moeite waard. Maak deze gevulde gevulde aubergines bijvoorbeeld in het weekend als je wat meer tijd en zin hebt om te koken!

 photo 2013-10-30-201748_zps1df38b5a.jpg

Onze kookboeken