Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

3x stamppot zonder aardappel

stamppot
Het is officieel nog steeds winter, maar wij hebben onze portie stamppot wel weer gehad. We zijn toe aan lichtere gerechten met lekker veel groenten. We maken nu nog steeds stampotten, maar dan zonder aardappel. Stamppot zonder aardappel klinkt misschien raar, maar het is heel goed mogelijk. In dit artikel laten we je drie manieren zien waarop je stamppot zonder aardappel kunt eten.

Hutspot met zoete aardappel
Vervang de aardappel door zoete aardappel
Zoete aardappels hebben, zoals de naam al verklapt, een lekkere zoete smaak die heel anders is dan de gewone witte aardappel. Hij smaakt een stuk lichter en is heel lekker bij bijvoorbeeld een zoet rijstgerecht. We maakten eerder al een hutspot met zoete aardappel, echt een aanrader! Heb je restjes zoete aardappel over? Maak er dan frietjes van!

Vervang de aardappel door knolselderij
Knolselderij wordt door de Allerhande beschreven als een ‘lekker ding van top tot teen’. Kan je een betere omschrijving wensen dan dat? Een knolselderij is niet echt een hippe groenten, maar wie hem eenmaal heeft ontdekt zal hem zeker vaker aanschaffen. De knolselderij is ontzettend veelzijdig door zijn kruidige smaak.
Bloemkoolstamppot
Vervang de aardappel door bloemkool
Wat mij betreft maakt bloemkool elke maaltijd beter. Ik prak het het liefst de bloemkool zodat ik bij elk hapje een stukje kan meenemen. Bloemkool is door de neutrale smaak geschikt voor bijna elke keuken. Gebruik kruiden als paprikapoeder en chilipoeder om de bloemkool pittig te maken. Wij hebben wel eens een bloemkoolstamppot met ham en kaas gemaakt, echt een aanrader!

We hebben overigens niks tegen aardappels hoor, we zijn namelijk juist gek op aardappels! Maar we variëren graag en zijn altijd op zoek naar manieren om bekende gerechten een nieuw en fris tintje te geven.

Tip: probeer ook eens wortel(puree), broccoli of witte kool. Deze geven de stamppot ook een stevige structuur. Stamppot zonder aardappel is dus best mogelijk!

Onze kookboeken