Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

4 tips voor lekkere chocolademelk

4 tips voor lekkere chocolademelk
Wanneer het buiten steeds kouder wordt, vervangt chocolademelk op een bepaald moment het kopje thee (niet elke dag natuurlijk! :)). Heerlijk om ‘s avonds onder een dikke deken een film te kijken met een grote mok chocolademek met een flinke toef slagroom erop. De ene keer met chocoladehagelslag, de andere keer met kokosmelk. Of kleine marshmallows… Wij delen onze vier favoriete variaties op de klassieke chocolademelk. 

Tip 1: Het basisrecept
Gebruik dit recept als een basisrecept voor chocolademelk. Bij dit recept gebruikten we 50 gram pure chocolade, maar je kunt natuurlijk ook melkchocolade, chocolade met (hazel)noten  of witte chocolade gebruiken. Vind je het snijden van chocolade te veel gedoe, gebruik dan cacaopoeder, dat is lekker makkelijk. Wil je helemaal (lekker en) simpel doen, met alleen melk en cacao maak je ook hele lekkere chocolademelk.

Tip 2: Fruit
Voeg eens fruit(siroop) toeBijvoorbeeld gekonfijte kersen of citrusfruit. Een scheutje koffie, stukjes kokossnippers of een klein stukje van een kaneelstokje maken de chocolademelk van een kinderdrankje tot een heuse delicatesse. chocolademelk
Tip 3: Kruiden en specerijen
Kruiden kunnen je chocolademelk een interessante twist geven. Aan kaneel of koek- en speculaaskruiden had je vast al weleens gedacht. Wat dacht je van een blaadje munt, een snufje zeezout of wat chilipoeder? Of een scheutje karamelsaus of likeur (bijvoorbeeld Baileys)?

Tip 4: Toppings
Met marshmellows of gekleurde hagelslag maak je de chocolademelk een echt feest. Vervang je normale slagroom ook eens door kokosmelkslagroom. Kokosslagroom is heel gemakkelijk om te maken, dat kun je zien in dit recept.
kokosslagroom

Onze kookboeken