Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Achter de schermen week 20 – 2023

Het wekelijkse kijkje achter de schermen – Een dagje later dan dat je misschien gewend bent, maar hier is alsnog het wekelijkse kijkje achter de schermen. We laten je weer zien wat we de afgelopen week zoal hebben uitgespookt. Kijk je mee?!

Maandag was het weer even schakelen voor Eef na twee weken meivakantie, maar gelukkig had ze ook wel weer zin om naar school te gaan. Het afscheid bij de deur was wel even lastig, maar dat is altijd maar van korte duur gelukkig. Nadat Eef bij school was afgezet, bracht ik Melle naar de gastouder. Vervolgens heb ik een boodschapje gedaan en zijn Jorrit en ik daarna achter de computer gekropen om recepten uit te werken, dingen in te plannen en foto’s te bewerken. ‘s Avonds ging Jorrit nog naar de oefenavond hier in het dorp en heb ik lekker wat zitten lezen en wat gerommeld in huis.

De volgende ochtend moest Jorrit vroeg op voor een dienst bij de brandweer. Een uurtje later moest ik er ook aan geloven en mijn bed uit om ontbijt te maken en de kinderen in de kleren te hijsen. Nadat de kids weer onder de pannen waren ben ik de keuken in gedoken om twee recepten te maken en te fotograferen. Daarna de boel uitgewerkt en voor ik er erg in had was het tijd om Eef uit school te halen. Nog even samen een kop thee gedronken en daarna hebben we Melle opgehaald bij de gastouder. Ondertussen werd er bij Jorrit op de kazerne ook lekker gegeten. Tussen de middag had hij een broodje Spaans gezond gemaakt en ‘s avonds stond er Surinaamse bami op tafel.

Hier verliep de avond iets minder geslaagd, want Melle die kreeg het voor elkaar om met een stang van het gordijn een groot stuk van mijn voortand eraf te slaan…. Daar baalde ik wel even heel erg stevig van..

De volgende ochtend gelijk maar een afspraak gemaakt bij de tandarts en gelukkig kon ik diezelfde middag nog terecht. Nadat Eef naar school was gebracht zijn we aan de slag gegaan in de keuken met het maken van nieuwe recepten. Na de lunch ging ik naar Lelystad om Eef bij zwemles af te zetten en zelf door te rijden naar de tandarts. Een halfuurtje later was m’n tand gefixt en was ik weer compleet. Jorrit heeft ondertussen nog wat op de computer gedaan terwijl Melle een middagdutje aan het doen was.

De volgende dag hebben we nog wat computerklusjes gedaan, zijn we wat extra boodschappen gaan halen voor in de voorraadkast en hebben we gelijk wat zegeltjes kunnen sparen. Want voor wie het even gemist heeft, sinds 10 mei kun je bij Boni sparen voor onze multifunctionele schalen! Je kunt er eten in bereiden, in bewaren en in serveren. Zelf zijn we echt super blij met de schalen en gebruiken ze echt volop! De diepvries ligt ook al vol met pastasaus in schalen om later een keer op te piepen wanneer we weinig tijd hebben om te koken. Meer info over de spaaractie vind je hier.

Die avond nog even een snelle maaltijd in elkaar gedraaid, want Jorrit moest direct na het eten door naar Lelystad voor zijn opleiding tot pompbediende.

Vrijdag hebben we wat laatste klusjes voor de site gedaan, wat gerommeld in huis, een rondje gefietst, is Jorrit aan de slag gegaan met het in elkaar zetten van onze nieuwe barbecue (de Camping 4 Series Onyx S) en hebben we eind van de middag lekker een ijsje gegeten.

De volgende dag had Jorrit dienst. Ondertussen ben ik met de kleintjes lekker wezen wandelen, hebben we gespeeld in de tuin en zijn we ‘s middags naar de Theetuin geweest vlakbij ons huis. Daar hebben de kleintjes lekker gespeeld met water en een ijsje gegeten.

Zondag, moederdag, mocht ik lekker uitslapen. Daarna werd ik verwend met mooie knutsels van de kinderen. Verder hebben we lekker in de tuin gescharreld, een rondje gefietst, zijn we naar het pannenkoekenrestaurant geweest, hebben we ijskoffie gedronken, heeft Jorrit nog een schilderij opgehangen en een rondje gefietst op zijn racefiets. Kortom, een hele gezellige dag!

Onze kookboeken