Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Achter de schermen week 11 – 2023

Nieuw kijkje achter de schermen – In dit kijkje achter de schermen nemen we je weer mee in wat we de afgelopen week hebben uitgespookt. Van werken en dienst bij de brandweer tot klussen in het nieuwe huis en lammetjes kijken. Kijk je mee?!

Maandagmorgen ging de wekker weer veel te vroeg. Om 05:39u stond Jorrit naast z’n bed om snel te douchen en daarna in de auto te stappen richting Almere. Bijna anderhalf uur later ging mijn wekker en was het tijd om Melle uit bed te vissen en aan te kleden. Eef redt zichzelf altijd prima en staat om 07:00u stipt helemaal aangekleed in onze slaapkamer. Daarna de kleintjes weggebracht en vervolgens ben ik achter de computer gekropen met een kopje koffie en een plakje bananencake.

Dinsdagochtend kwam Jorrit terug van een gezellige dienst om snel even om te kleden en in de auto te springen naar het nieuwe huis. Er kwam die dag namelijk een schilder langs en de vloer voor boven werd bezorgd. Ondertussen had ik wat boodschapjes gedaan, ben ik ook nog even naar het huis gereden en daarna hebben we samen nog wat kunnen werken. ‘s Avonds werden er pannenkoeken gebakken en een hindernisbaan gebouwd.

We krijgen heel vaak de vraag waarom we gaan verhuizen, ‘jullie hebben al zo’n mooi huis’. Op ons huis is ook echt niks aan te merken, het is een heel fijn huis. Maar op de een of andere manier zijn we verliefd geworden op de Veluwe. Voornamelijk vanwege de mooie omgeving, veel gezelligheid, leuke dorpjes, veel restaurantjes en ga zo maar door. En toen er ook nog eens een heel leuk schattig jaren 30 huis voorbij kwam, waar helaas nog wel een en ander moet gebeuren, waren we verkocht.

Woensdagochtend moest Jorrit weer richting het andere huis omdat er een vaatwasser zou worden bezorgd en er kwam een collega van de brandweer even naar het garagedak kijken. De vaatwasser was helaas wat vertraagd en zo heeft Jorrit heel wat uurtjes in de keuken doorgebracht. De rest van het huis was niet begaanbaar omdat de schilder alles had afgeplakt haha. Gelukkig had hij een computer mee en kon er nog wat gewerkt worden. Thuis werd er gewoon lekker gekookt. Er was voor Eef verder geen school of zwemles die dag, want ze heeft oorontsteking (een loopoor).

Donderdag hebben we eerst wat dingen voor de website gedaan en daarna zijn we nog even gaan klussen. De schilder had de keuken niet gedaan, dus kon ik zelf ook nog even met de kwast en de rollers in de weer. Geen straf want ik vind schilderen dus stiekem erg leuk om te doen. Alles knapt er gelijk zo mooi van op. Er kwam ook nog een collega van Jorrit langs en die heeft geholpen met wat klusjes in huis, heel fijn! Achterin de middag vertrok Jorrit weer naar Lelystad om een potje te squashen en om Melle op te halen. Daarna zijn we in het nieuwe huis een hapje gaan eten, nog wat opgeruimd en snel terug om de kleintjes naar bed te brengen.

Vrijdag had Jorrit dienst, in Lelystad dit keer. Dat is geen straf, want dan kan de wekker mooi 20 minuten later haha. Het was weer een gezellige dienst als ik de verhalen mag geloven. Er is gesport, boodschappen gedaan, kip saté uit de oven gemaakt en er moest nog wat uitgerukt om de ambulance te assisteren. Thuis heb ik nog wat gewerkt en de boel een beetje aan kant gemaakt. Verder heb ik met de kids nog geknutseld, gewandeld met de hond en een filmpje gekeken.

Zaterdag waren we allebei niet fit, maar er moest toch geklust worden in het andere huis. Terwijl boven een begin werd gemaakt aan de nieuwe vloer, ging ik de keuken nog een keer schilderen. Verder werden er wat kastjes in elkaar geschroefd voor in de kelder en voor de garage.

Zondag voelde ik me gelukkig weer beter, maar Jorrit had een flinke keelontsteking te pakken…. Nog even wat muurtjes geschilderd terwijl Melle een dutje deed en Jorrit met Eef een ommetje was gaan fietsen. Even het dorp verkennen en langs de schaapskooi waar 211 lammetjes waren geboren.

Onze kookboeken