Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Achter de schermen week 12 – 2023

Nieuw kijkje achter de schermen – Met een steeds dichter naderende verhuizing zijn we afgelopen week druk geweest met klussen, werken en inpakken. Benieuwd of alles een beetje volgens de planning verloopt?!

Maandag moest er echt even een dagje flink gewerkt worden voor de website. Nadat de kleintjes waren weggebracht, naar school en naar de gastouder, hebben we onszelf opgesloten in het kantoor en een paar uur achter de computer gezeten. Stiekem tussendoor af en toe nog even een verhuisdoosje ingepakt, wat dat valt toch ook wel vies tegen. Blijk je toch opeens meer spullen te hebben dan gedacht.

Dinsdag had Jorrit dienst, dus die was, ondanks een flinke keelontsteking, alweer rond een uur of 6 de deur uit. Ik heb die dag nog heel wat uurtjes achter de computer gezeten en ter afwisseling ook nog even wat gekookt. We waren nog bezig met wat last minute paasrecepten, die staan inmiddels allemaal op de foto. Dinsdag ben ik ook nog even met wat lekkers naar het nieuwe huis gereden, want daar werd boven een nieuwe vloer gelegd. ‘s Avonds kwam mijn zus nog gezellig met haar kinderen een hapje eten en daarna ben ik nog wat dozen gaan inpakken.

Woensdag hebben we in de ochtend lekker gekookt.

‘s Middags zijn we met z’n allen nog naar het nieuwe huis gereden om daar wat klusjes te doen. Zo moest Jorrit zijn fietsen ophangen in de garage, heel belangrijk natuurlijk haha. Ik ben nog even met een verfroller in de weer geweest, de nieuwe bank werd bezorgd en ondertussen waren de kleintjes lekker de boel op stelten aan het zetten. ‘s Avonds nog naar yoga geweest en daarna hebben we op de bank even wat tv gekeken.

Donderdag gewerkt, nog wat recepten gemaakt, kwam de nieuwe eettafel, gekaasfondued en daarna ging Jorrit naar de brandweer voor de eerste les van de opleiding tot pompbediende. Over de eettafel gesproken… Nadat de bezorgers de tafel hadden afgemonteerd, kwamen ze met slecht nieuws. De tafel is namelijk zo instabiel als het maar kan. Als je zachtjes op de tafel drukt of leunt, kiept ‘ie om. Zo balen…..

Vrijdag eerst wat laatste dingetjes voor de website gedaan, daarna kwam een vriendin een kopje thee drinken en ging Jorrit met collega’s padellen. Na schooltijd zijn we naar het nieuwe huis gereden en daar hebben we eerst wat klusjes gedaan en daarna nog lekker met z’n viertjes wat gegeten. De kinderen hadden poffertjes en zelf hadden we Surinaams eten besteld.

Zaterdag had Jorrit dienst en ben ik met de kinderen weer naar Ermelo gereden. Daar heb ik onze slaapkamer geschilderd, alle muren en het plafond. Dat laatste is toch wel echt een rot klus haha…

Zondag zijn we bijna de hele dag aan het klussen geweest in het nieuwe huis. We hadden een boel kastjes in elkaar te zetten, die gelukkig allemaal in de mini paste, er is geschilderd, plinten gelegd en nog wat schoongemaakt. We hadden gelukkig hulp van vrienden, heel fijn!

Onze kookboeken