Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Achter de schermen week 16 – 2023

Nieuw kijkje achter de schermen – In dit wekelijkse kijkje nemen we je weer mee in onze avonturen van afgelopen week. Van een lekkere ontbijten op tweede paasdagen, werk, dienst en genieten van het lentezonnetje. Kijk je mee?

Maandagochtend begonnen we de dag met een lekker paasontbijtje. Daarna hebben we met z’n allen een lekkere wandeling gemaakt in het bos. Begin van de middag zijn we naar Laren gereden en daar hebben we samen met Jorrit zijn ouders gezellig poffertjes gegeten en nog een klein stukje gewandeld. De rest van de dag nog wat klusjes in huis gedaan en verder niet heel veel spannends.

De volgende dag had Jorrit dienst. Een gezellige dienst, er werd gesport, lekker gegeten, geoefend en moest een paar keer worden uitgerukt. Op het menu stond die avond een lekkere goedgevulde lasagne. Thuis ging Melle voor het eerst even wennen bij de nieuwe gastouder, spannend! Hij was een klein beetje verdrietig toen ik hem had afgezet, maar dat duurde gelukkig niet lang. Eef was naar school en ik kon even lekker aan het werk.

Woensdag stond er een kookdag op het programma. Weer eens als vanouds een paar lekkere recepten gemaakt. ‘s Middags bracht Jorrit Eef naar zwemles en ging tijdens het wachten even een rondje hardlopen. ‘s Avonds konden we eindelijk het eten van eerder die dag proeven en het viel goed in de smaak.

Donderdag was Jorrit weer aan het werk en bracht ik Eef naar school en Melle naar de gastouder. Stom genoeg gaat Eef als Jorrit haar naar school brengt altijd heel makkelijk naar bij school naar binnen, maar als ik der breng zit ze vaak wat aan me vastgeplakt. Melle had zijn tweede ‘wendag’ bij de gastouder. Dat ging super goed! Ondertussen kon ik even de weekboodschappen doen, recepten uitwerken en aan de slag voor een samenwerking.

Jorrit had ondertussen een leuke dienst in Lelystad. Daar werd weer geoefend, gelachen en uitgerukt. ‘s Avonds ging Jorrit na het werk even bij zijn ouders een lekkere hamburger eten om daarna weer terug te gaan naar de brandweer voor een avondje opleiding.

Thuis zaten de kinderen elkaar lekker in de weg. Ondertussen deed ik een poging om wat te koken, op dat soort momenten is het wel even lastig dat Jorrit zoveel van huis is. Na het eten even met z’n drietjes gewandeld, wat geknutseld en nog even een filmpje gekeken.

Vrijdag gingen we aan de slag met het in elkaar zetten van de nieuwe trampoline die een dag eerder was bezorgd. Lekker in het zonnetje, geen straf hoor. Daarna heeft Jorrit nog wat gewerkt, padel gespeeld en ben ik met de kinderen even naar een vriendinnetje uit Eef haar klas geweest. Eef heeft daar een paar uur lekker gespeeld. Na Melle z’n middagdutje moest de trampoline uiteraard uitvoerig getest worden, is Jorrit met de kids nog naar het bos geweest en zijn ze nog even langs de winkel geweest.

De avond ben ik, nadat we lekker Surinaams eten hadden besteld, even lekker in m’n eentje het dorp in gegaan.

Zaterdag had Jorrit weer dienst. Na de ochtend lekker rustig te zijn begonnen, kwamen eind van de ochtend vrienden op de koffie. Verder hebben we die dag lekker gespeeld in de tuin en eindelijk eens even goed genoten van de eerste echte lente zonnestralen.

Zondag zijn we naar een verjaardag geweest, hebben we nog wat gefietst en even lekker een filmpje gekeken met z’n allen.

Onze kookboeken