Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Achter de schermen week 21 – 2023

Achter de schermen – In dit nieuwe wekelijkse kijkje achter de schermen zie je wat we de afgelopen dagen hebben uitgevoerd. Van het maken van nieuwe recepten, eerste keer barbecueën tot een dagje weg met de kids. Kijk je mee?!

Maandagmorgen was Jorrit vroeg de hort op voor een dagdienst in Lelystad. Nadat ik de kleintjes had afgezet bij school en de gastouder ben ik thuis een boodschappenlijstje gaan maken. Na een kopje koffie en wat kleine klusjes achter de computer, was het tijd om de weekboodschappen in huis te halen. Gelijk weer wat zegeltjes gespaard uiteraard, binnenkort het eerste zegelboekje maar eens inwisselen. Mocht je even gemist hebben waar we voor sparen, nou voor onze eigen spaaractie bij Boni. Tot begin juli kan je sparen voor super handige multifunctionele schalen! Woehoeee. Meer over de actie vind je hier.

Halverwege de middag Eef weer van school gehaald en die nam gezellig een vriendinnetje mee te spelen. Daarna Melle opgehaald en vervolgens ben ik rustig aan lekker wat nasi gaan maken. Toen we net onze bordjes leeg hadden en de keuken weer aan kant was, kwam Jorrit thuis van de brandweer om even snel de nasi op te piepen en daarna weer door te gaan naar de oefenavond in het dorp.

Dinsdag, een dagje zonder brandweer. Ook wel eens fijn! We hebben lekker samen kunnen werken voor de website, gekookt en een wandeling gemaakt. ‘s Avonds besloten we om het onszelf eens even lekker makkelijk te maken en bestelden we frietjes en een burger.

Woensdag had Jorrit weer dienst, op onze kookdag… Gelukkig kwam een vriendin een handje helpen en hebben we toch nog wat recepten kunnen maken. Eind van de middag naar Lelystad gereden om Eef op te halen die na zwemles bij een vriendinnetje ging spelen en daar ook een hapje bleef eten.

Vanuit Almere kreeg ik bericht dat het weer een reuze gezellige dienst was, lekker gesport, gegeten, een rondleiding gehad bij een hoge school en ‘s avonds nog meer geoefend.

Donderdag, waren de kinderen lekkere vrij, hebben we een beetje om huis in de tuin gerommeld, een ommetje gefietst en ‘s avonds besloten we dat we zin hadden om te barbecueën. Op dat soort momenten is een gasbarbecue wel ideaal, last minute even snel wat dingen halen en de barbecue aansteken.

Vrijdag kwam Jorrit met de verrassing om met z’n viertjes naar Julianadorp te gaan. Het was behoorlijk druk in het park, maar dat mocht de pret niet drukken. We dachten dat het nog wel een uitdaging ging worden met die drukte en wachtrijen met Melle, maar dat viel echt reuze mee. Een super leuke dag! Na het pretparkbezoek deed Melle nog even een dutje en ging Jorrit een ommetje fietsen.

Die avond stond er nog meer leuks op het programma, want er kwam een oppas langs zodat wij met Jorrit zijn ouders en broer een hapje konden gaan eten buiten de deur. Dat was nog een cadeautje dat ik tegoed had voor mijn verjaardag. We hebben heerlijk gegeten bij een Italiaans restaurant hier in het dorp.

De volgende dag was Jorrit vroeg weg om te assisteren bij een brandweer evenement in Ermelo. Tegen het einde van de ochtend zijn wij ook even een kijkje wezen nemen. Daarna zijn we in het centrum een croissantje gaan eten en hebben we nog een stukje gefietst. Na Melle zijn middagdutje hebben ik Eef naar mijn zus gebracht om daar een nachtje te logeren.

De volgende morgen had meneer weer dienst en hebben Melle en ik lekker uitgeslapen. Rond 09:30u besloot ik om Melle rustig aan maar eens wakker te maken, de slaapkop haha. Daarna hebben we lekker ontbeten, even tv gekeken, de hond uitgelaten en lekker in de tuin gespeeld. Tegen het eind van de middag kwam mijn zus Eef thuisbrengen en bleef ze gezellig een hapje eten.

Jorrit had het ook prima naar zijn zin op dienst. Ik hoorde tegen het einde van de dag dat hij vier keer moest uitrukken, er pulled chicken op het menu stond en er ook nog gesport was.

Onze kookboeken

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *