Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Achter de schermen week 23 – 2023

Nieuw kijkje achter de schermen – Vandaag nemen we je weer mee in onze avonturen van de afgelopen week. Zo mocht Jorrit de EHBO’er uithangen tijdens een selectiedag, hebben we lekkere nieuwe recepten gemaakt, een pannenkoek gegeten en de barbecue weer aan gehad. Kijk je mee?!

Maandagmorgen was Jorrit rond half 6 zijn bed om, na een kop koffie en een plak ontbijtkoek, naar zijn werk te gaan. Ook dit keer weer een erg gezellige dienst. Thuis konden we lekker rustig aan doen, want de kids waren vrij die dag. Dus ‘s ochtends lekker in pyjama naar beneden en ontbijten. Daarna rustig aan aankleden, wandeling maken met de hond en daarna lekker knutselen en rommelen in huis.

De volgende ochtend kwam Jorrit niet naar huis maar ging hij door naar Lelystad om als eerste hulp te verlenen tijdens een selectiedag voor nieuwe collega’s. Een super leuke dag, met gelukkig goed weer en eind van de middag een lekkere barbecue.

Thuis was het ‘s ochtends weer spitsuur. De kids moesten weer naar school en de gastouder, de hond moest eruit en ik moest ook een paar dingen doen voor de website. Ook de weekboodschappen waren nog niet gedaan, dus ook dat moest nog gebeuren. Na wat rennen en vliegen was iedereen weer op tijd waar die zijn moest en had ik op de terugweg de boodschappen gehaald. Rest van de dag achter de computer gezeten. Na schooltijd had Eef gezellig een vriendinnetje te spelen en tegen het einde van de avond besloot Jorrit dat het soms ook wel gezellig is om thuis te zijn. Dus rond 22:30u kwam hij thuis en konden we eigenlijk rechtstreeks door naar bed haha.

Woensdag weer eens een dagje samen. Jorrit bracht Eef naar school en daarna ging hij met Melle nog even de hort op en in de tuin rommelen. Ondertussen was ik druk in de keuken met het maken van nieuwe recepten en zo nu en dan kwam Jorrit ook een handje helpen. Eind van de ochtend kregen we nog bezoek van mijn moeder en een vriendin.

Donderdagochtend hebben we samen nog lekker wat kunnen werken. Nadat we een paar uurtjes achter de computer hadden gezeten hebben we daarna nog een lekker receptje gemaakt. Na de lunch vertrok Jorrit naar Lelystad om nog wat spullen van de selectiedag terug te brengen naar een verhuurder in Friesland. Daarna heeft hij een hapje gegeten bij zijn ouders om daarna gelijk door te gaan naar de opleiding. Ondertussen hadden we thuis lekker patatjes besteld en zijn de kinderen daarna lekker een poosje in bad gegaan.

Vrijdag moest meneer weer werken bij de brandweer. Nadat Eef naar school was gebracht ben ik met Melle de hond uit gaan laten. Daarna hebben we samen een boodschapje gedaan en nog een lekker kopje koffie gedronken bij de hema. ‘s Middags stond er een schoolfeest op het programma. Aangezien ook opa’s en oma’s uitgenodigd waren voor het feest, kwamen die gezellig mee. Er was flink uitgepakt met springkussens, een frietkraam, suikerspinnen en nog veel meer andere activiteiten. Na een paar uurtjes feest ging ik met twee vermoeide kinderen weer op huis aan. Na een simpelen boterham en nog een filmpje te hebben gekeken gingen ze lekker bijtijds hun bedjes in.

Het weekend was gezellig. Lekker gerommeld in huis en vooral in de tuin, een pannenkoek buiten de deur gegeten met vrienden, meegedaan met een hardloopwedstrijd, stuk gefietst, naar een strandje geweest, nog meer in de tuin gerommeld, nog meer hardgelopen en lekker gebarbecued.

Onze kookboeken