Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Achter de schermen week 25 – 2022

Nieuw kijkje achter de schermen – We laten je weer zien wat we afgelopen week zoal hebben gedaan. Van de laatste theorietoets voor de brandweer, lekker barbecueën tot sushi en een gezellige vaderdag. Kijk je mee?!

Maandag had Eef een studiedag, dus we hadden in de ochtend iets minder haast met aankleden en ontbijten. Melle ging wel gewoon naar de gastouder omdat er nog wat gewerkt moest worden. Tussen de middag zijn we even naar Bataviastad gereden om een broodje te eten en even de benen te strekken. Daarna zijn we achter de computer gekropen en hebben we Eef nog even geholpen met een puzzel. Eind van de middag Melle opgehaald en ‘s avonds, je raadt het al, ging Jorrit nog even een rondje fietsen.

Dinsdag bracht Jorrit Melle naar de gastouder en ik Eef naar school. Daarna ben ik doorgereden naar de supermarkt om de weekboodschappen te doen. Op maandag maken we altijd een planning van welke recepten we gaan maken die week en wat we zelf verder nog gaan eten en nodig hebben. Dinsdag haal ik de boel in huis. En zo leuk, stond ik in de rij voor de kassa zie ik voor me iemand drie schalen van onze spaaractie meenemen!

Ondertussen was Jorrit thuis de koelkast aan het schoonmaken, dat was hard nodig… en kwam de kaasboer langs met verse kaas.

Verder hebben we die dag gewerkt en tussen het werken door heeft Jorrit nog zo nu en dan wat geleerd voor de laatste theorietoets voor de brandweer. Die avond was het namelijk zo ver, op naar Hattem voor de toets. Een kleine 10 minuten nadat de toets was begonnen kreeg ik alweer een sms’je: ‘Gehaald hoor!’.

Woensdag lekker op het fietsje richting school. Op de terugweg kwam ik nog twee reetjes tegen in het bos. Daarna zijn we aan de slag gegaan in de keuken en hebben we een boel lekkere nieuwe recepten gemaakt.

Achterin de middag moesten we nog even naar de tandarts voor controle en na het avondeten ben ik naar yoga gegaan en bracht Jorrit de kleintjes naar bed.

Donderdag hebben we vooral weer een tijd achter de computer gezeten. Jorrit is met Melle nog even een boodschapje gaan doen zodat ik even ongestoord kon werken. Tijdens Melle z’n middagdutje hebben we nog een filmpje opgenomen voor Instagram en ‘s avonds ging Jorrit, nadat we lekker wraps hadden gegeten, naar de brandweer voor een oefenavond.

Vrijdag hebben we ‘s ochtend lekker een kop koffie gedronken in de tuin. Daarna is Jorrit met de camper naar de garage gereden om even wat dingetjes na te laten kijken. Tijdens een flinke hoosbui zagen we wat druppels in de camper liggen, bij de kastjes lieten wat sierstrips los en de ruitenwissers waren ook overleden. Camper afgeleverd en daarna op het fietsje richting huis.

Zaterdag was Jorrit vroeg de hort op voor een 24 uursdienst bij de brandweer. Voor het eerst een dienst in Almere.

Terwijl het in Almere een rustige, maar wel een hele gezellige dag was, werd er thuis druk gespeeld in de tuin. Van ganzenbord, springen op de trampoline tot lekker met water spelen.

Eind van de middag kregen we nog bezoek en die beleven gezellig sushi eten. In Almere werd de barbecue aangestoken en daarna werd er nog F1 gekeken.

Terwijl thuis op een gegeven moment de rust was teruggekeerd, de kleintjes lagen op bed en de visite was weer de deur uit, begon het bij Jorrit opeens wat drukker te worden. Ze moesten ‘s avonds en ‘s nachts een paar keer uitrukken voor een heftige melding en twee buitenbrandjes. Jorrit heeft voor het eerst een brandje kunnen blussen.

De volgende ochtend kwam Jorrit redelijk gaar van dienst terug, hij had hooguit 2-3 uurtjes geslapen. Een kop koffie erin en gaan met die banaan, want het was tenslotte vaderdag! In de woonkamer lagen mooie knutsels, een cadeautje en een lekker ontbijtje te wachten. Wat zat er dan in het pakketje? Een opvouwbare piano voor op de camping hahaha.

‘s Middags kwam er nog een vriendinnetje van Eef spelen, heeft Jorrit nog een rondje op de fiets gemaakt en daarna ging, nadat de boel vakkundig was afgezet, de barbecue aan.

Onze kookboeken