Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Achter de schermen week 28 – 2022

Nieuw kijkje achter de schermen – We laten je bij deze weer zien wat we afgelopen week zoal hebben gedaan. Van een gezellige kookdag, een frietje buiten de deur tot een diner voor twee voor de buis en 40 graden koorts. Kijk je mee?!

Maandag bracht ik Eef naar school en Jorrit bracht Melle ondertussen naar de gastouder. Daarna zijn we achter de computer gekropen en de rest van de dag bezig geweest met dingen inplannen, recepten uitwerken en nog wat laatste puntjes op de ‘i’ zetten voor het nieuwe kookboek.

Mocht je het even gemist hebben, er komt dus weer een nieuw kookboek aan. Alvast reserveren? Dat kan hier! Eind van de middag iedereen opgehaald, een boodschapje gedaan, lekker gegeten, nog wat gespeeld en voor we het wisten was de avond alweer bijna om.

Dinsdagochtend nog een en ander achter de computer gedaan. Daarna hadden we nog een afspraak buiten de deur en dat duurde tot halverwege de middag ongeveer. Daarna pannenkoeken gebakken en toen moest Jorrit door naar de oefenavond bij de brandweer. Ik bracht de kleintjes naar bed, vouwde nog een wasje en ging daarna opzoek naar een nieuw e-boek.

De volgende dag hebben we lekker gekookt. Eind van de middag ging Jorrit nog een rondje hardlopen en wij met de bakfiets erachteraan voor wat mentale support haha. Hij vindt hardlopen oersaai namelijk en doet het alleen wanneer er niet genoeg tijd is om een rondje op de racefiets te doen. ‘s Avonds ging ik naar yoga en heeft Jorrit nog een klein beetje gewerkt, alvast wat voorbereidingen treffen voor de vakantieperiode.

Donderdagochtend ging Jorrit met de hond naar de dierenarts voor de jaarlijkse prikjes. Bleek dat we al twee jaar hadden overgeslagen, oeps! Daarna hebben Melle en ik koffiegezet, Melle is grappig genoeg helemaal onder de indruk van het koffiezetapparaat.

Na de koffie is Jorrit samen met Melle een boodschapje gaan doen en ben ik achter de computer gekropen. Na de lunch zijn we samen aan de slag gegaan met het opnemen van een video en niet veel later ging de telefoon en belde de juf van Eef. Evi was ziek en of we haar uit school konden komen halen. Arme Eef had hele hoge koorts en voelde zich knap ellendig.

Eind van de middag werd Jorrit gebeld met de mededeling dat hij zijn pieper kon komen ophalen bij de kazerne. Hij sprong gelijk in de auto. Daar is de pieper dan, die zullen we ‘s nachts vast nog wel eens gaan vervloeken haha.

Vrijdag was Eef alles behalve opgeknapt en Melle voelde zich ook niet helemaal top. Klein beetje balen, want we hadden voor die avond een oppas geregeld om eindelijk samen weer eens uiteten te gaan. Was de tweede keer die week dat we onze date konden afzeggen vanwege een zieke thuis haha. Ach, we hebben er gewoon een gezellig diner van gemaakt thuis voor de buis. We hadden lekker wat eten besteld en laten komen op het moment dat de kids al in bed lagen.

Zaterdag in de loop van de ochtend leek Eef wel wat op te knappen, veel praatjes en ook weer wat eetlust. Toch die dag nog een beetje rustig aan gedaan. Jorrit heeft nog even een klein rondje gefietst en later op de dag zijn we nog naar een gezellig feestje bij de buren geweest.

Zondag ook lekker rustig aan gedaan. In de ochtend een beetje opgeruimd, schoongemaakt en even later stonden opa en oma nog voor de deur. Jorrit is nog even met Eef naar het tuincentrum geweest, daarna hebben we een spelletje gedaan, tour de France gekeken en eind van de middag nog een patatje gegeten samen met vrienden.

Onze kookboeken