Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Achter de schermen week 3 – 2022

Nieuw kijkje achter de schermen – Ook deze week laten we je weer zien wat we afgelopen week hebben gedaan. Van het oppakken van het schoolritme, een dienst bij de brandweer tot een mislukte klus in huis. Kijk je mee?!

Maandagmorgen stond Eef al vroeg naast ons bed helemaal aangekleed en wel en ze had reuze veel zin om weer naar school te gaan. Zelf moesten we even wennen aan weer wat vaart maken in de ochtend. Dat rustig opstarten van de dag tijdens een vakantieperiode went toch wel heel gemakkelijk haha.

Nadat Eef naar school was gebracht en Melle bij de gastouder was afgezet, zijn wij aan de slag gegaan met de nodige klusjes achter de computer. We hadden aardig wat dingen in te halen doordat we een weekje soort van vrij achter de rug hadden. Die avond, toen de kids op bed lagen, konden wij eindelijk aan de laatste aflevering van Dexter beginnen. Zo erg balen dat de serie nu alweer afgelopen is….

Dinsdag hadden we het oude schoolritme alweer aardig te pakken. Toen de kleintjes weggebracht waren zijn wij weer het kantoor ingedoken, verder waar we de dag daarvoor waren gebleven. Nadat we recepten hadden uitgewerkt en dingen hadden ingepland, zijn we even de hort op gegaan. Op de terugweg nog een paar broden gereden van de prullenbak via de Too good to go app, echt leuk!

Dinsdag was het overigens ook nog groot feest thuis, want Melle was die dag echt jarig. We hadden zijn verjaardag het weekend daarvoor al gevierd, maar we hadden lekker met z’n viertjes er nog een gezellige middag van gemaakt.

Woensdag hebben we gekookt, gesport en nog even wat dingetjes op de computer gedaan. De volgende ochtend zat Jorrit achter de computer en ik had bedacht een muurtje te gaan behangen in Eef haar kamer. Dat leek me in eerste instantie wel een leuk klusje, maar…… het viel echt vies tegen haha. Na een tijdje prutsen heb ik het uiteindelijk maar opgegeven. Zal Jorrit maar even lief aankijken, misschien dat hij dan nog een poging wil doen. Al is hij nooit zo’n fan van de precisie klusjes haha.

In de middag zijn we samen aan de slag gegaan in de keuken. We hebben twee leuke korte video’s opgenomen voor Instagram waarvan de eerste vandaag of morgen online komt ;-).

Vrijdag is er nog wat gewerkt, hebben we wat gerommeld in huis, lekker geluncht met z’n viertjes en zijn we eind van de middag nog een boodschapje gaan doen.

De volgende ochtend ging Jorrit al voor 06:30u de deur uit, op naar de brandweerkazerne voor een 24 uursdienst.

Thuis moesten we het die dag dus met z’n drietjes doen. Met z’n allen de hond uitlaten, een potje ganzenbord en eindelijk weer even een bezoekje aan een winkel. Ondertussen kwam er vanuit de kazerne weer een berichtje binnen, hij had te weinig broodjes gekocht voor het avondeten (broodje pulled chicken). Dus reden wij even later nog even langs met een zak broodjes en een boterkoek voor de mannen.

Eind van de avond kreeg ik nog even verslag van de dienst. Het was een rustige dag geweest met één melding (loosalarm) en het avondeten was in de smaak gevallen. Verder hadden een paar collega’s van Jorrit de verwarming op zijn kamer vol opengezet met het raam en de deur dicht. Dus toen Jorrit ‘s avonds richting zijn kamertje vertrok, kwam hij in een sauna terecht haha. Gelukkig stond er in de hoek van de kamer een ventilator om het nog enigszins dragelijk te maken.

De volgende dag kwam er een vriendinnetje bij Eef spelen, hebben we wat klusjes in huis gedaan en lekker de pasta bowl uit ons boek vegetarisch gemaakt. Dat was wel weer even smullen zeg! Die avond is er nog wat pianogespeeld en wat tv gekeken.

Onze kookboeken

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.