Achter de schermen week 33 – 2020

We beginnen deze week met het kijkje achter de schermen. We laten je zien wat we afgelopen week, naast werken, hebben gedaan. Zo sliepen we afgelopen week voor het eerst apart van elkaar, werd er een leuke video opgenomen en stelden we Jorrit zijn conditie op de proef. Kijk je mee?

Maandagochtend ging Evi gezellig bij haar nichtjes spelen en zo konden wij weer eens een hele dag samen aan het werk. Dat was voor ons gevoel lang geleden en echt weer even lekker. Maandag ging ook onze eerste nieuwe nieuwsbrief de deur uit. Vanmiddag gaat de tweede wekelijkse nieuwsbrief op de ‘post’. Mocht je nou ook iedere maandag onze nieuwsbrief willen ontvangen, schrijf je dan hieronder in.

aanmelden voor de nieuwsbrief

Eind van de middag was het voor Jorrit tijd om z’n spullen te pakken. Schrik niet, we gaan heus niet uit elkaar ofzo haha, maar Jorrit ging die avond een dienst meedraaien bij de brandweer als onderdeel van de aanmelding en selectie voor vrijwilliger. Dus bepakt en bezakt ging hij half zes de deur uit richting de kazerne om daar aan te schuiven voor het avondeten.

Na het avondeten volgde er een rondleiding door de kazerne en over het terrein. De rest van de avond was in principe vrij, aangezien het veel te warm was voor intensieve trainingen. Uiteindelijk redelijk vroeg een poging gedaan om te gaan slapen, maar het was echt bloedheet in de slaapkamer… Net toen het eindelijk was gelukt om in slaap te komen ging plotseling het alarm af en was het om 01:28u tijd om in actie te komen. Dat was ontzettend gaaf om mee te maken! En zie dan bij terugkomst op de kazerne maar weer eens in slaap te komen… Redelijk moe maar voldaan zat om 07:00u ’s ochtends de dienst erop. Nu keihard trainen voor de selectiedag!

Eenmaal weer thuis moest er natuurlijk uitgebreid verteld worden over de ervaring bij de brandweer en daarna ging hij meteen aan de conditie werken en een stukje hardlopen. De rest van de dag werd er weer ‘gewoon’ gewerkt. Er moesten nieuwe recepten uitgewerkt worden, recepten worden ingepland en nog wat boodschappen worden gedaan. Verder kwamen we er dinsdag ook achter dat we met drie van onze kookboeken in de kookboeken top 10 stonden van Bol.com, super gaaf!

Het is vaste prik op woensdag, woensdag is kookdag bij Lekker en Simpel. Een dag waarop we de meeste recepten maken. Afgelopen week viel het alleen niet mee, want het was eigenlijk veel te warm om een hele dag druk bezig te zijn in de keuken. Maar er zijn desondanks een boel lekkere recepten gemaakt. Zo ontplofte onze Instagram zo’n beetje toen we onderstaande foto deelden haha. Dit recept staat inmiddels ook online hoor, zie hier Mitraillette.

Na al dat koken een lekker glaasje dalgona koffie om af te koelen.

Daarna is Jorrit nog even lekker in een coole auto gestapt voor een rondje wasstraat en op wat pianospelen na, is er die avond vrij weinig meer gebeurd. We hebben tot ’s avonds laat buiten gezeten in de hoop dat we wat zouden afkoelen.

De volgende dag brachten we Evi naar opa en oma aangezien er bij ons thuis een middagje filmen op het programma stond. We zijn samen met Hans, de winnaar van Heel Holland Bakt 2017, aan de slag gegaan met een van jullie ‘misbaksels’, een bakrecept dat vaak mislukt. We klagen niet vaak over het weer en het kan ons eigenlijk niet heel snel te warm zijn (te koud wel overigens), maar het was wederom eigenlijk te warm om de hele middag in de keuken te staan haha.

Dus na het filmen zaten we er zo bij…

Vrijdag begon met een rondje rennen. Jorrit heeft nog iets minder dan drie weken de tijd om te trainen voor de brandweer selectiedag. Even bijkomen….

Daarna is er nog wat gewerkt om vervolgens nog even een rondje door het woonwarenhuis Nijhof te lopen. En wat kwamen we daar tegen, ons boek. Het blijft leuk! Na een rondje door de winkel nog even een ijsje genuttigd en weer richting huis.

Zaterdag hebben we een beetje in de tuin gescharreld, met z’n allen de hond uitgelaten, nog even een boodschapje gedaan bij de Hema in Dronten, een ijsje gegeten, piano gespeeld en gebarbecued.

Zondag was de dag, de dag dat we de balans gingen opmaken. Hoe was het met Jorrit zij conditie gesteld? Voor de brandweerselectie moet je binnen 30 minuten 6km hardlopen, tijd om te kijken of dat er momenteel in zit. Eerst even ontbijten natuurlijk.

Eef en ik gingen als supporters gezellig mee op de fiets. Op de eerste foto hieronder waren we net vertrokken, toen kon er nog gelachen worden. De foto daarna…

Maar, uiteindelijk een afstand gelopen van 5,6km in 25 minuten. Die 6km in 30 minuten moet dus wel lukken, al mag het best nog ietsje sneller aldus Jorrit. Verder heeft iemand 30 kookboeken besteld met de vraag of het mogelijk was om deze te signeren. Dat hebben we gisteren maar al te graag gedaan. En de zondag sloten we gezellig af met een Lekker en heel Simpel etentje in de tuin, vlak voordat het uiteindelijk rond een uur of 21:00u enorm begon te stormen.

Onze kookboeken

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *