Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Achter de schermen week 4 – 2023

Nieuw kijkje achter de schermen – We laten je weer zien wat we de afgelopen week hebben uitgespookt, van werken bij de brandweer, het maken van nieuwe recepten tot een eindeloze zoektocht naar nieuwe eetkamerstoelen. Kijk je mee?

Maandagmorgen, Eef was veel te vroeg wakker met als gevolg dat iedereen al om 06:15u naast z’n bed stond. Hadden we in ieder geval tijd zat om iedereen in de kleren te hijsen, een broodje te eten en naar school/de gastouder te brengen. Daarna een boodschappenlijstje gemaakt en de weekboodschappen gedaan. Ondertussen was Jorrit bezig met uitwerken van nieuwe recepten en wat dingen aan het inplannen op social media.

Tegen het einde van de middag de kleintjes opgehaald, althans Melle want Evi ging bij een vriendinnetje spelen. Na een lekker hapje te hebben gegeten ben ik nog even de keuken in gedoken om een appelcake te bakken. De volgende dag ging ik namelijk op de koffie bij Boni om hele leuke plannen voor de komende tijd te bespreken. Daar hoort natuurlijk wel wat lekkers bij.

De volgende ochtend was Jorrit redelijk vroeg vertrokken voor een 24uursdienst bij de brandweer. Hij had dienst in Lelystad dit keer, een thuiswedstrijd, dus de wekker ging lekker een halfuur later dan normaal. Terwijl voor Jorrit de dienst net was begonnen, was ik druk om de kinderen weg te brengen, de hond snel uit te laten en ik moest opschieten om op tijd bij de afspraak met Boni te komen. Op de terugweg naar huis nog even in Ermelo gestopt om op de markt wat brood en kaas te halen.

Ondertussen was Jorrit lekker aan het oefenen geweest. Hij mocht het slachtoffer spelen (in een iets te groot duikpak), realistisch oefenen bij de gevangenis, sporten en pasta bolognese met italiaanse groente koken. Thuis stond er een lekkere bowl met kip op het menu. De kinderen waren minder enthousiast… Evi at een paar happen en Melle helemaal niks…

Woensdag werd er gekookt. Halverwege de middag hadden waren we zes nieuwe recepten verder en was het mooi geweest. Nog even de keuken opruimen, Eef naar zwemles brengen en wat eten brengen naar vrienden. ‘s Avonds ben ik naar yoga geweest en daarna ging de zoektocht naar nieuwe eetkamerstoelen verder. We hebben een nieuwe tafel gekocht omdat de oude tafel niet mee kan verhuizen, maar de stoelen passen niet. Er is zoveel keus wat stoelen betreft en ik heb normaal al moeite met kiezen….

De volgende dag hebben we heel wat uurtjes achter de computer doorgebracht. Tegen het einde van de middag ging Jorrit naar Emmeloord voor de eerste rijles in de vrachtwagen. Daarna wat gegeten, gedanst met de discolamp aan en nog even de kids in bad gedaan.

Vrijdag wat laatste klusjes voor de website gedaan, wat lekkers gehaald voor de lunch en heeft Jorrit een bananenbrood gebakken om mee te nemen naar het werk. ‘s Middags kwam er nog een ‘vloerenboer’ aan huis om te kijken of er wat moois tussenzit voor in het nieuwe huis straks. Toch wel spannend hoor, de verhuizing. Het komt nu opeens steeds dichterbij, begin maart krijgen we de sleutel van ons nieuwe huis. Na eigenlijk ons hele leven in Lelystad te hebben gewoond, gaan we verhuizing naar een dorp op de Veluwe.

Eind van de middag kwamen opa en oma oppassen op de kleintjes, zodat wij met z’n tweeën uiteten konden. Het is de eerste keer, sinds de geboorte van Melle, dat we oppas hebben geregeld om ‘s avonds ergens een hapje te eten. En eerlijk is eerlijk, het beviel stiekem best goed. We zijn naar een restaurantje in Ermelo geweest en hadden daar sate van kippendijen gegeten en een heel lekker chocoladetoetje gedeeld.

De volgende ochtend was Jorrit weer vroeg naar Almere vertrokken voor een 24uursdienst. ‘s Ochtends ben ik met de kleintjes nog even naar Dronten geweest om een rondje te lopen. Enige nadeel, er staan wel iets van 4 van die autootjes en daar moet allemaal in gezeten worden. ‘s Avonds een lekkere bakplaat gemaakt, terwijl er in Almere een zelfgemaakte kipsalon op tafel stond.

Zondag hebben we lekker rustig aan gedaan. Beetje gesport, auto gewassen, kwam er een vriendinnetje van Eef spelen en hebben we kippensoep met een wrappizza gegeten.

Onze kookboeken