Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Achter de schermen week 40 – 2022

Nieuw kijkje achter de schermen – We nemen je weer mee in wat we afgelopen week zoal hebben gedaan. Van het maken van nieuwe recepten, dienst bij de brandweer tot pannenkoeken bakken en een lekker visfrietje. Kijk je mee?!

Maandag hadden we ons weer klaargemaakt om Eef met frisse tegenzin naar school te brengen, maar het viel wonder boven wonder hartstikke mee! Zonder morren ging ze naar school, heel fijn. Nadat ook Melle bij de gastouder was afgezet konden we aan de slag met het uitwerken van nieuwe recepten en de rest van de week in te plannen. Daarna ben ik een boodschappenlijstje gaan maken en daarna naar Boni gereden voor de weekboodschappen. Nadat de boodschappen waren opgeruimd, was het tijd voor koffie!

De rest van de middag achter de computer gezeten. ‘s Avonds heeft Jorrit nog hardgelopen en daarna hebben we lekker tv gekeken en zijn we bijtijds naar bed gegaan.

Dinsdag ook eigenlijk bijna de hele dag in het kantoor doorgebracht met tussendoor nog een lekker kopje koffie. Tussen de middag hebben we nog een lekkere tosti gemaakt en later op de middag is Jorrit aan de slag gegaan met het maken van een lekkere portie bolognesesaus.

Eerder op de dag kwam er een flink pakket binnen met daarin een smart trainer voor de wielrenfiets. Begin van de avond werd de boel in elkaar gezet en moest de boel even geprobeerd worden.

Woensdag stond er een kookdag op het programma en hebben we lekker een aantal uurtjes in de keuken doorgebracht. ‘s Middags nog een boodschapje gedaan en na het eten door naar yoga. Jorrit bracht de kleintjes naar bed en sprong daarna op de fiets om de fietstrainer nog eens te proberen.

Donderdag nog wat achter de computer gezeten en we hebben ook nog een leuke video opgenomen voor Instagram. ‘s Middags had Eef een vriendinnetje mee naar huis, gingen de mannen nog even lekker wandelen en na het eten hebben we nog een boekje gelezen en de speelgoedkast overhoop gehaald.

Vrijdag hebben we het huis aan kant gemaakt, een boodschapje gedaan, op en neer gefietst naar school en ‘s middags had Eef zowaar een keer een vriendje mee naar huis. Eind van de middag stonden er pannenkoeken op tafel, werd er gefietst, hardgelopen en Netflix gekeken.

Zaterdagochtend zijn we met z’n allen naar Elburg gereden om even te spieken bij een huis dat meedeed met de open huizendag. ‘s Middags, nadat we een lekker visfrietje hadden gegeten, was het feest, Jorrit kreeg zijn diploma uitgereikt en de strepen die horen bij de functie van manschap. Het was erg leuk georganiseerd, genoeg te doen voor de kinderen en met als afsluiter een barbecue. Die avond kregen we nog visite, dus we moesten helaas wel redelijk vroeg weer op huis aan.

Zondagochtend schrokken we wakker van het geluid van glas dat kapot ging… Na een klein rondje in- en om het huis niks geks kunnen vinden. Jorrit sprong vervolgens onder de douche en niet veel later zat hij in de auto richting de kazerne voor een 24uurs dienst. Thuis vermaakten we ons prima met spelletjes, cakejes bakken en er kwam nog visite over de vloer. De dienst was erg gezellig, er werd geoefend, F1 gekeken en heel lekker gekookt. De nachtrust werd tot tweemaal toe onderbroken door het kazerne alarm, dat wordt wat extra koffie drinken vandaag haha.

Onze kookboeken