Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Achter de schermen week 41 – 2022

Nieuw kijkje achter de schermen – We nemen je weer mee in onze avonturen van de afgelopen week. Er is weer gewerkt aan een voorraad nieuwe recepten, lekker gegeten en Jorrit heeft een hoop uurtjes doorgebracht bij de brandweer.

Maandagmorgen, nadat Eef naar school was gebracht en Melle was afgezet bij de gastouder ben ik gelijk doorgereden naar de supermarkt om de weekboodschappen te doen. Jorrit zat thuis al achter de computer om dingen in te plannen en uit te werken en nadat de boodschappen waren opgeruimd en er een kop koffie was gedronken ben ik ook achter de computer gekropen.

Na de lunch, zijn we verder gegaan waar we gebleven waren, hebben we de kinderen eind van de middag weer opgepikt en daarna lekker wraps met vissticks gegeten. Tussen de bedrijven door is Jorrit nog even naar zijn ouders gereden om te helpen met een klusje in huis.

Dinsdag zag er eigenlijk grotendeels hetzelfde uit als de dag ervoor. Hoop uurtjes in het kantoor doorgebracht, nog even iets lekkers gemaakt in de keuken en ‘s avonds stond er een lekkere flammkuchen op tafel. Na het eten vertrok Jorrit richting de kazerne voor een oefenavond en hebben we thuis nog even wat boekjes gelezen en ben ik daarna met een kop thee en de e-reader op schoot op de bank geploft.

Woensdag werd er gekookt. Zo stonden we lekker een aantal uur in de keuken om nieuwe recepten te maken. Van eenpansgerechten, lekkere boordjes met parmezaanse kaas tot een pompoencake. Erg lekker allemaal, al zeggen we het zelf. Die middag ging Jorrit met Melle nog even langs bij z’n oude werk en op de weg weer naar buiten zag hij een glazen deur over het hoofd…

Na het eten werden er autobanen gebouwd, boekjes gelezen en spelletjes gespeeld. Jorrit bracht daarna de kleintjes naar bed en ik ben naar yoga gegaan.

De volgende ochtend zat Jorrit al redelijk vroeg in de auto richting de kazerne in Almere om daar…… een arbeidscontract te tekenen. Wat nog geen twee jaar geleden begon als avontuur als vrijwilliger bij de brandweer begint er in december een nieuw hoofdstuk. Jorrit gaat aan de slag als beroeps bij de brandweer. Hierdoor zal hij ietsjes minder voor Lekker en Simpel kunnen doen en ik zal het iets drukker krijgen, maar gelukkig valt het nog goed te combineren. De rest van de dag nog wat klusjes voor de website gedaan, pannenkoeken gebakken en daarna vertrok Jorrit voor een nachtje naar Duitsland.

In Duitsland stond er namelijk een dagje brandbestrijding oefenen op het programma. Een super leuke en leerzame dag als ik Jorrit mag geloven.

Thuis ging alles lekker z’n gangetje. Melle en ik brachten Eef naar school en zijn daarna een boodschapje gaan doen. Tijdens het doen van de boodschappen kwamen we een vriendin tegen en zijn we nog even meegereden voor een kopje thee. Na schooltijd kwam er een vriendinnetje mee spelen en halverwege de avond stond onze brandweerman weer op de stoep. Die avond hebben we lekker op de bank gehangen met een serie op Netflix, de serie over Jeffrey Dahmer zijn we aan het kijken.

De volgende dag had Jorrit dienst en waren we weer 24 uurtjes met z’n drieën. Wederom een kleine boodschap gedaan en we zijn nog even bij Jorrit op bezoek geweest. Verder hebben we nog met de hond gewandeld en zijn we naar het strandje in de buurt gefietst.

Zondag begonnen we lekker rustig aan, lekker ontbeten, filmpje gekeken en daarna het huis een beetje aan kant gemaakt. Daarna gezellig koffie gedronken, een broodje gegeten en gefietst in de tuin.

Na Melle z’n middagdutje is Jorrit met de kids en een collega en z’n dochter naar de orchideeënhoeve geweest, erg gezellig. Ondertussen heb ik nog wat klusjes in huis gedaan, een boekje gelezen en daarna wat lekkers gekookt.

Onze kookboeken