Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Achter de schermen week 44 – 2022

Nieuw kijkje achter de schermen – In dit wekelijkse kijkje zie je wat we de afgelopen dagen zoal hebben gedaan. Van werk, dienst bij de brandbeer tot een potje squashen en schaatsen kijken in Thialf. Kijk je mee?!

Maandag zat de herfstvakantie er weer op en dus moesten we ‘s ochtends weer een beetje tempo maken om iedereen tijdig op school en bij de gastouder te krijgen. Nadat de kleintjes waren afgezet kropen wij achter de computer om recepten in te plannen, nieuwe recepten uit te werken en een boodschappenlijstje te maken voor de weekboodschappen. Niet veel later vertrok ik naar de supermarkt. Eind van de ochtend dronken we nog een lekkere kop koffie, aten we een broodje ei en daarna hebben we nog een paar uurtjes in het kantoor doorgebracht.

Eind van de middag ben ik de kids gaan halen en ging Jorrit een potje squashen. Daarna stonden we samen nog even in de keuken om een lekkere sushi bowl te maken en voor we er erg in hadden was het alweer bedtijd.

Dinsdag gingen we verder waar we gebleven waren en zo zaten we dus weer een aantal uren achter de computer. Van al die lekkere foto’s kregen we behoorlijk trek en dus zijn we begin van de middag nog even aan de slag gegaan met het maken van een receptje.

Eind van de middag vertrok Jorrit naar Almere om daar een avond-nachtdienst te draaien bij de brandweer. Eenmaal op de kazerne aangekomen stond er al een lekkere pasta ovenschotel met chorizo in de oven.

Na een gezellige rustige dienst kwam Jorrit de volgende ochtend net op tijd thuis om nog een broodje te smeren en Eef naar school te brengen. Daarna zijn we de keuken in gedoken om nieuwe recepten te maken, heeft Jorrit nog even gesport en ‘s avonds ben ik naar yoga gegaan.

Donderdag hebben we weer een tijdje in het kantoor doorgebracht, had Evi na schooltijd een vriendinnetje te spelen, kwam m’n moeder een hapje eten en aten we een pitabroodje met kipgehakt, sla, kaas, komkommer en knoflooksaus.

Vrijdag hebben we eerst nog wat dingetjes voor de website gedaan en zijn we daarna met Melle nog een boodschapje gaan doen. Tussen de middag Eef opgehaald om thuis een lekker broodje en een kaasstengel te eten. Terwijl Eef nog twee uurtjes naar school ging en Melle een dutje deed, waren wij bezig om het huis en de tuin een beetje aan kant te maken.

Na schooltijd vertrokken Jorrit en Eef samen gezellig naar Heerenveen om te kijken bij de wereldbeker kwalificatie schaatsen.

Zaterdagochtend vertrok Jorrit naar de brandweer voor een 24uursdienst. Tijdens de dienst werd er geoefend, gesport, lekker gekookt, nog een beetje gesport en F1 gekeken.

Ondertussen hebben we thuis gewandeld, gefietst, een ommetje door het tuincentrum gemaakt en geknutseld.

De volgende dag zijn we verder gegaan met de grote schoonmaak van het huis, heeft Jorrit een rondje gefietst, ging Evi spelen bij een vriendinnetje en sloten we het weekend af met sushi.

Onze kookboeken