Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Achter de schermen week 45 – 2022

Nieuw kijkje achter de schermen – We laten je weer zien wat we de afgelopen dagen zoal hebben uitgespookt. Van het maken van nieuwe recepten tot een wafel eten in Zwolle en een ommetje wandelen in Ermelo. Kijk je mee?!

Maandagmorgen bracht ik Evi naar school en ondertussen bracht Jorrit Melle naar de gastouder. Daarna ben ik doorgereden naar de supermarkt om de weekboodschappen te doen en Jorrit ging aan de slag achter de computer. Nadat we samen de boodschappen hadden opgeruimd doken we, met een kop koffie in de hand, het kantoor in en hebben we de rest van de dag recepten uitgewerkt en dingen ingepland.

Dinsdag hetzelfde liedje. De kinderen waren de hort op en wij aan het werk. Na de lunch heeft Jorrit nog even een paar uurtjes in de keuken doorgebracht en ondertussen heb ik nog foto’s en een video bewerkt. Normaalgesproken heeft Jorrit op dinsdagmiddag nog een uurtje pianoles, maar…… daar is hij mee gestopt helaas. Les was niet meer heel goed te combineren met de brandweer. Niet dat hij nu stopt met pianospelen, het gaat alleen op een iets lager pitje.

De volgende dag stond er een kookdag op het programma. In eerste instantie stonden we samen in de keuken, maar tegen het einde van de ochtend ging Jorrit met Melle en een collega en zijn kinderen spelen in ballorig. Gelukkig had ik hulp van een vriendin en zo waren er begin van de middag vijf lekkere nieuwe recepten op de foto gezet.

Halverwege de middag moest Eef naar zwemles. Ze vindt het nog een klein beetje lastig als ik haar afzet bij het zwembad. Maar zodra de zwemles eenmaal is begonnen vindt ze het hartstikke leuk gelukkig. Na zwemles hebben we lekker gegeten en daarna ben ik naar yoga gegaan en bracht Jorrit de kinderen naar bed.

Donderdag ging Melle spelen bij de gastouder, maar Eef had twee dagen studiedag dus die was lekker thuis. ‘s Ochtends moesten we nog een en ander doen voor de website. Ondertussen was Eef lekker aan het tekenen en kleuren. Toen de hoognodige dingen gedaan waren en we een videobel afspraak achter de rug hadden, gingen we gezellig met z’n drietjes lunchen in Zwolle. Daar aten we wafels, hartige wafels met ei, avocado en spek en zoete wafels met smarties.

Na de lunch nog een kleine wandeling gemaakt en daarna naar huis om Melle op te halen en Jorrit moest door naar de brandweer voor een avond-nachtdienst. Tijdens de dienst had hij heel lekker gegeten (pasta carbonara) en nog even wat gesport.

Vrijdag had Evi ook weer studiedag en ging ze gezellig met opa en oma een dagje weg naar de Apenheul. Ondertussen hebben we thuis nog wat dingen voor de website gedaan, zijn we even langs de bakker gereden en stond er rond het middaguur een koerier op de stoep met een heel fijn pakketje.

Die avond schoven wij aan bij Jorrit zijn ouders en aten we pasta Boursin. Evi bleef een nachtje slapen, al slaapt ze bij opa en oma meestal niet heel best. Zo ook afgelopen vrijdagnacht… We hoorde de volgende morgen, toen we Eef kwamen ophalen, dat ze hooguit een paar uurtjes had geslapen. Daar was die zaterdag weinig van te merken haha, want ze had energie voor 10. We hebben die dag een boodschapje gedaan en gewandeld in Ermelo. Daarna even geluierd, stukje hardgelopen, lekker gegeten en een potje padel gespeeld.

Zondag hebben we het huis aan kant gemaakt, gewandeld, kwam er een vriendinnetje van Eef spelen, zijn we bij vrienden langs geweest en aten we wat sushi.

Onze kookboeken