Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Achter de schermen week 48 – 2022

Achter de schermen – We laten je in dit nieuwe kijkje achter de schermen zien wat we afgelopen week hebben gedaan. Van theorieles voor de vrachtwagen, dienst tot een verjaardag en Sinterklaasfeest. Kijk je mee?!

Maandagmorgen kropen we, nadat de kinderen waren weggebracht, het kantoor in. Daar heb ik een boodschappenlijstje gemaakt en is Jorrit aan de slag gegaan met dingen inplannen. Tegen het einde van de ochtend ging ik de weekboodschappen in huis halen en Jorrit even een potje squashen met de buurman. Daarna even snel een broodje gegeten en weer verder achter de computer. Wist je trouwens dat je ook het komende jaar onze recepten op receptenkaartjes kunt vinden in alle Boni filialen, de website en de wekelijkse folder?! Hoe leuk!!

Dinsdag was niet zo’n hele spannende dag. We hebben voornamelijk de hele tijd aan de website gewerkt, gekookt en ‘s middags nog even een boswandeling gemaakt. Evi ging bij een vriendinnetje spelen en ondertussen kon ik nog even voor het avondeten aan de slag. Na het avondeten nog even lekker geknutseld en daarna hebben we de kleintjes op bed gelegd en nog wat tv gekeken.

Woensdag, kookdag en ik stond er alleen voor. Gelukkig kwam een vriendin helpen, want Jorrit was de hele dag de hort op voor theorieles voor zijn C rijbewijs. Terwijl Jorrit aan het genieten was van een smerige bak koffie, waren wij in de keuken lekker bezig met het maken van nieuwe recepten.

‘s Avonds aten we gezellig wat verschillende hapjes, waaronder wat lekkers dat we eerder die dag hadden gemaakt. Na het eten nog even de woonkamer omgetoverd tot een hindernisbaan en daarna ben ik naar yoga gegaan.

Donderdag was het feest, Jorrit was jarig. Hij mocht die dag maar liefst 33 kaarsjes uitblazen. Nadat we ‘s ochtend nog wat dingen voor de site hadden gedaan, zijn we daarna naar Amsterdam gereden om samen te lunchen en nog even taart te halen voor bij de brandweer.

‘s Avonds kwam er nog wat visite en hebben we sushi besteld.

Vrijdagochtend was Jorrit vroeg de deur uit voor een 24uursdienst. Die dag heb ik niet stilgezeten, want het was best een hoop heen en weer vliegen. Samen met Melle Eef naar school brengen, een boodschapje doen, Eef ophalen voor de lunch, Eef weer naar school brengen en dan tegen het einde van de middag Eef weer ophalen uit school. Ondertussen genoten de mannen tijdens de dienst van een lekker stukje taart, werd er gesport, gekookt, de hele kazerne schoongemaakt en voetbal gekeken.

Het weekend begon met een heel leuk Sinterklaasfeest op de kazerne. Letterlijk op de kazerne haha, want de Sint moest met de hoogwerker van het dak worden gehaald. Daarna zijn we naar huis gegaan en even lekker geluncht. Jorrit is met Eef nog even de auto gaan wassen en een boodschapje gaan doen voor het avondeten. We hebben nog een wandeling gemaakt en die avond kwamen vrienden gezellig een hapje mee eten. Op het menu stond onze sushi bowl met kip.

Zondag stond ik er weer alleen voor want Jorrit had dienst. Uit de sms-berichten was wel duidelijk dat het weer een erg gezellige dienst was. Thuis hebben we ons ook meer dan prima vermaakt met lekker rustig aan opstarten, spelletjes spelen en ‘s middags kwam mijn zus met haar kinderen op visite. Uiteindelijk bleef mijn zus ook lekker mee eten.

Onze kookboeken