Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Achter de schermen week 6 – 2023

Nieuw kijkje achter de schermen – We laten je in dit kijkje achter de schermen weer zien wat we de afgelopen dagen zoal hebben gedaan. Van het maken van nieuwe recepten, werken bij de brandweer tot uiteten met vrienden en een rondje op de racefiets. Kijk je mee?

Maandagmorgen kwam Jorrit van dienst af. Tegenwoordig komt hij 9 van de 10 keer uit Almere vandaan en dan is hij vaak net op tijd thuis om Eef even naar school te brengen en een broodje te smeren. Nadat de kleintjes waren afgezet bij school en de gastouder zijn we achter de computer gekropen om een en ander uit te werken en in te plannen. Tussen de middag hebben we een heel lekker broodje gemaakt, eentje die binnenkort op de website komt.

‘s Avonds hoefde we lekker niet te koken, want Jorrit had Surinaamse bami meegenomen dat over was van de dienst en dat viel ook thuis erg in de smaak.

De volgende dag hebben we eerst weer een poosje achter de computer gezeten en daarna hebben we nog wat gekookt en de kruidenla gereorganiseerd. Jorrit had als verrassing voor Eef en Melle een knikkerbaan gekocht en net tijdens het bouwen ging de pieper. Uiteraard was ik net bezig met het avondeten… Gelukkig duurde het niet heel lang en was Jorrit rond etenstijd weer terug.

Woensdagochtend zijn we even naar ons nieuwe huis gereden om met de huidige eigenaren een rondje door het huis te lopen. Was erg leuk om weer even in het huis te zijn, ook wel gek dat we straks ergens anders wonen en dan ook nog in een andere plaats. Op de terugweg Eef uit school gehaald en daarna nog even wat gekookt voor de website. Verder Eef naar zwemles gebracht, met de knikkerbaan gespeeld en in de avond naar yoga geweest.

De volgende ochtend was Jorrit vroeg vertrokken voor een 24 uursdienst. Tijdens de dienst stond er tussen de middag een heel lekker broodje op tafel, is er gesport, geoefend en ‘s avonds werd er bami gegeten. Thuis was het wel stilletjes. De kinderen waren naar school en de gastouder en ik zat in m’n eentje in het kantoor.

Vrijdag hebben we nog een boodschapje gedaan, had Jorrit thuis ook een lekker broodje gemaakt voor de lunch en zijn we ‘s avonds met vrienden uiteten geweest. Nog niet zo heel lang geleden hadden we voor het eerst een oppas geregeld om samen weg te gaan en dat was stiekem toch wel goed bevallen. Dus zo zaten we afgelopen vrijdag bij een Italiaan in Ermelo aan de zalm, sliptong en carpaccio.

Het weekend kregen we in de ochtend bezoek, gingen we lunchen bij opa en oma en kwam de racefiets weer eens van stal. Zondagochtend hadden we een kinderfeestje in de orchideeënhoeve en daarna kwam er een collega van Jorrit een hapje eten gezellig.

Onze kookboeken