Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Achter de schermen week 7 – 2023

Nieuw kijkje achter de schermen – We laten je weer zien wat we de afgelopen week hebben gedaan. We kunnen alvast verklappen dat het een redelijk kort verhaal is geworden, het was namelijk een week om snel weer te vergeten.

Maandagmorgen was Jorrit vroeg de hort op voor een 24 uursdienst bij de brandweer. Anderhalf uur later ging mijn wekker en was het tijd om de kids uit bed te halen en klaar te maken voor school. Evi hoef ik eigenlijk nooit wakker te maken, die is standaard al rond een uur of half 7 wakker en gaat dan rustig naar de wc en alvast aankleden. Even snel het ontbijt gemaakt en toen Melle uit bed gevist en toen merkte ik gelijk dat het foute boel was. Flinke koorts…. Melle bleef dus een dagje thuis en ik moest m’n planning omgooien. Eef was wel gewoon een dagje naar school gelukkig.

De volgende ochtend kwam Jorrit terug in de ziekenboeg, want inmiddels had ook Eef het te pakken. Om beurten hebben we die dag nog geprobeerd wat te werken, ben ik nog even weekboodschappen gaan doen en heeft Jorrit nog een potje gesquasht. Die nacht begon voor mij de ellende, ook ik had de buikgriep te pakken….

Woensdag is normaal onze kookdag, maar dat ging even niet door. Jorrit was in de ochtend nog naar z’n werk gegaan, maar daar was gelukkig iemand extra die zijn plek kon innemen. Dat was maar goed ook, want niet veel later was Jorrit ook de pineut. De rest zullen we jullie besparen en we spoelen door naar het weekend.

Tegen het weekend knapte we allemaal weer een beetje op. Vrijdagmiddag hadden we weer de puf om de deur uit te gaan en hadden we even wat spulletjes naar de kringloop gebracht. Zaterdag zijn we even boodschapjes gaan doen in Ermelo, kwam er een vriendinnetje spelen bij Eef en hadden we zowaar weer eens zin om te koken.

Zondagochtend ging Jorrit met een collega mountainbiken in Harderwijk. Verder hebben we de schuur een beetje opgeruimd, lekker gerommeld in huis en aten we een simpel bordje pasta met kipgehaktballetjes.

Onze kookboeken