Achter de schermen week 8 – 2021

Een begin van een nieuwe week, dus is het tijd voor het wekelijkse kijkje achter de schermen. We laten je zien wat we afgelopen week hebben uitgespookt, van het plaatsen van een plafondrek, een eerste toets en genieten van een heerlijk zonnig weekend.

Maandagmorgen was het tijd om Evi naar de gastouder te brengen. We komen zowaar bijna weer in het oude ritme, dat voelt als heel lang geleden. We gingen die dag wel wat later van huis, want het was ’s morgens vroeg spekglad op de weg door smeltende sneeuw en ijzel.

De rest van de dag was er een hoop te doen wat werk betreft, dus Jorrit heeft een hele poos achter de computer gezeten. Ik hield me ondertussen bezig met Melle en het huishouden op de momentjes dat Melle lekker lag te slapen. Tussendoor nog even snel de boodschappen besteld en voor we er erg in hadden was het alweer tijd om Eef op te halen en iets voor het avondeten te doen.

De volgende dag hetzelfde liedje, Eef weer naar de gastouder, Jorrit aan het werk en ik met Melle. Normaal gesproken heeft Jorrit dinsdagmiddag nog pianoles, maar afgelopen week had hij afgezegd om nog even wat te kunnen leren. Die avond moest hij namelijk richting Hattem voor een eerste toets van de brandweeropleiding. Nog geen kwartier nadat de toets begonnen was hing hij al aan de telefoon ‘ja gehaald hoor’.

Woensdag werd er gekookt, ging Evi naar de peuterspeelzaal en kwam er ’s middags nog een vriendinnetje spelen. In de middag stonden er twee klusjesmannen voor de deur om ons stalen plafondrek te brengen en monteren. Nu hebben we eindelijk licht boven de kookplaat, toch best handig haha. Nu alleen nog wat leuke prullaria zien te scoren straks om erop te zetten.

Die avond stonden er lekkere dingen op tafel die eerder die dag gemaakt waren. Waaronder dit hele lekkere pastagerecht. Na het delen van een kleine video en foto regende het reacties op Instagram. Het recept voor dit pastagerecht komt morgen online 😉

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jorrit & Sofie (@lekkerensimpel)

Donderdagochtend zijn Eef en Jorrit een flink stuk gaan wandelen/fietsen. Daarna was het tijd voor fruit en koffie, alleen ging dat laatste niet door omdat ons koffiezetapparaat wat kuren had. BALEN! Na het fruithapje moest er nog wat gewerkt worden en ben ik met Eef gaan knutselen terwijl Melle boven aan het slapen was. Sinds afgelopen week brengen we Melle wat vaker boven naar bed en dat gaat eigenlijk best goed. Tuurlijk gaat het ene slaapje lekkerder dan het andere slaapje, maar we zijn dik tevreden.

’s Avonds stond er voor Jorrit weer een opleidingsavond op de planning, een laatste avond levensreddendhandelen oefenen. Over anderhalve week een praktijktoets, spannend!!

Vrijdag voor het eerst in een hele lange tijd weer eens een ritje gemaakt met de bakfiets terwijl Jorrit een poging deed om het koffiezetapparaat te fixen. Dat lukte dus iedereen happy, want we konden weer een dagelijks koffiemomentje inlassen.

Het weekend hebben we heerlijk genoten van het zonnetje. Zaterdag hebben we een beetje in de tuin gerommeld en is Jorrit, gezellig samen met de buren, weer eens met zijn mountainbike op stap geweest.

Zondag hebben we lekker gewandeld, koffie gedronken, pianogespeeld, in de tuin gespeeld, in de tuin gegeten en een rondje gefietst.

Toen ’s avonds de kinderen op één oor lagen, plofte Jorrit op de bank om wat te werken en met een schuin oog voetbal te kijken en stortte ik me op een flinke berg wasgoed, lekker met een podcastje aan.

Onze kookboeken

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *