Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Amerikaanse karamel appels

  • Snacks

Echte Amerikaanse karamel en chocolade appels. Weer eens iets anders bij de koffie!

Tijd: 15-25 min

Benodigdheden:

  • 300 gram suiker
  • 6 eetlepels water
  • 4 appels, bijvoorbeeld elstar
  • 40 gram smeltchocolade
  • Sateprikkers/stokjes (stevig)
  • Ter versiering: discodip

Bereidingswijze:

Je begint met het wassen van de appels. Hierna veeg je de appels droog met een keukenpapiertje en haal je de steeltjes van de appels af. Prik met de sateprikker in het midden van de appel zodat het lijkt op een omgekeerde lolly. Zet de appels op een bakplaat met bakpapier erop zodat de appels straks niet aan de bakplaat plakken. Als je de appels nog wilt versieren met de discodip, dan kun je de discodip het beste alvast uitspreiden over een bord of het in een kom doen.

Nu ga je de karamel maken. Doe de suiker met het water in een pannetje, zet dit op het vuur  en laat het op een middelhoog vuur koken. Let op: in het begin kan je nog roeren in het mengsel maar zodra de suiker gesmolten is, moet je er niet meer in roeren. Wanneer de karamel donkerbruin/karamelkleurig is, kunnen de appels door het mengsel gehaald worden. Pas op want de karamel is gloeiend heet! Je moet de appels snel door het mensel halen want het wordt heel snel hard. Als je de karamel appels nog wilt versieren met de discodip moet je dit snel doen nadat je de appels in de karamel hebt gedoopt. Tip: in plaats van karamel kan je ook botertoffees gebruiken.

Voor de chocolade appels doe je ongeveer 40 gram smeltchocola in een magnetronbestendig bakje. Warm de chocola op totdat het gesmolten is, ongeveer 2,5 min. Doop de appels in de chocola totdat ze helemaal onder de chocola zitten. Zet de appel daarna op het bakpapiertje en zet hem in de koelkast totdat de chocola hard is geworden.


Onze kookboeken