Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Appel chimichangas

Deze heerlijke appel chimichangas kunnen als lunch, nagerecht of als tussendoortje. Chimichangas zijn gefrituurde burrito’s. Deze die wij hebben gemaakt zijn dan geen hartige burrito maar een zoete burrito met een vulling van appel, suiker en kaneel, mmm!

Tijd: circa 20 min. voor de appelvulling + 10-15 min.
Recept voor 4/5 appel chimichangas

Benodigdheden:

  • 2 appels
  • 2/3 eetlepels suiker
  • 1/4theelepel kaneel
  • 4/5 wraps
  • scheutje water
  • citroensap
  • suiker en kaneel om de ‘burrito’ doorheen te rollen
Bereidingswijze:
Begin met het bereiden van de appelvulling. Hiervoor schil je 2 appels en snijd deze in kleine blokjes. Giet ondertussen wat citroensap over de geschilde appels zodat deze niet bruin worden.
Schep de stukjes appel met 2 of 3 eetlepels suiker en 1/4 theelepel kaneel in een pannetje. Voeg hier ook een scheutje water aan toe en laat dit nu zo’n 15 minuten pruttelen totdat de appel lekker zacht is. Ondertussen verdeel je wat suiker en kaneel over een plat bord.
Schep 2 eetlepels van de appelvulling op een wrap,
vouw de boven- en de onderkant naar binnen,
en vouw daarna de ene zijkant ook naar binnen en rol de chimichangas vervolgens op.
Verhit een laagje olie in een (koeken)pan, zodra dit heet is, leg je de chimichangas in de pan. Bak de chimichangas ongeveer 30 seconden tot 1 minuut aan elke kant.
Let op: de olie kan erg heet zijn en een beetje spetteren!  Pas hier dus mee op!
Als alle kanten mooi goudbruin zijn, haal je de chimichangas uit de pan en leg je deze heel even op een keukenpapiertje om een beetje uit te lekken. Vervolgens rol je de chimichangas door het suiker-kaneel mengsel.
Je kunt de chimichangas serveren als een dessert met wat karamelsaus en een bolletje ijs, maar ze zijn ook heerlijk als lunch of snack.

 

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken