Basisrecept: slagroom

  • Bakken


Slagroom is een onmisbaar ingrediënt als het op bakken aankomt, dan wel vloeibaar, dan wel opgeklopt. Slagroom wordt gebruik als vulling voor in taarten of soezen, maar ook in desserts of ongeklopt verwerkt in sauzen. Wist je dat je zelfs cake kunt bakken met slagroom, in plaats van boter?

Het zelf opkloppen van slagroom klinkt altijd zo eenvoudig, en in de meeste gevallen is dat het ook, maar met behulp van onderstaande tips kan er helemaal niets meer misgaan.

Tip 1: zorg voor koude materialen. Zorg voordat je begint met het kloppen van de slagroom dat de kom, de garde(s), maar ook de slagroom zelf goed koud is. Komt de kom net uit de vaatwasser, houd deze dan even onder de koude kraan.

Tip 2: mix voorzichtig. Maak bij het gebruik van een elektrische mixer goed gebruik van de verschillende standen. Begin op de laagste stand en bouw het gelijkmatig op. Zet je de mixer namelijk gelijk op de hoogste stand, dan zal je slagroom veel minder luchtig zijn.

Tip 3: slagroomversteviger. Wil je de slagroom gebruiken om een taart of soezen mee te vullen dan kan slagroomversteviger uitkomst bieden. Het zorgt ervoor dat de slagroom langere tijd zijn vorm behoudt en is gewoon te koop in een zakje bij de supermarkt.

Tip 4: Smaak. Je kunt slagroom van een hoop denkbare smaken voorzien. Maak bijvoorbeeld eens slagroom met vanille-, kaneel-, anijs- of mokka-smaak.

Tijd: 5 minuten

Benodigdheden:

  • 250 ml slagroom
  • 30 gr suiker
  • evt. slagroomversteviger

Bereidingswijze:
Doe de slagroom, suiker en eventueel de slagroomversteviger in een kom en klop deze op. Doe dit totdat er zich pieken vormen als je de gardes uit de room haalt.
In de loop van de week volgt een recept met slagroom om je alvast van wat inspiratie te voorzien, dus houd Lekker en Simpel in de gaten.

Met liefde gemaakt en geschreven door Merel

Onze kookboeken

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *