Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Ingezonden door Sanne – banaan-pindakaas pannenkoeken

  • Lunch

 photo peanutbutterpancakes16_zpsd3ebcfde.jpg

Pannenkoeken, wij zijn er dol op! Vandaag hebben we een recept, dat is ingestuurd door Sanne, voor banaan-pindakaas pannenkoeken. Eet je geen ei omdat je bijvoorbeeld een veganist bent, dan geeft Sanne een tip waarvoor je het ei kunt vervangen.

Pindakaas en banaan zijn mijn absolute comfortfoods. Lekker los van elkaar maar de combinatie samen is gewoon het einde! Je krijgt er een enorme energieboost van én het zit boordevol geweldige ingrediënten. Want wist je dat bananen rijk zijn aan verschillende vitamines. Zo kan een lekkere banaan je helpen de griep tegen te gaan in de winter er zit namelijk enorm veel vitamine C in, een vitamine die erg belangrijk is voor onze weerstand. Ook zijn bananen rijk aan ijzer dat onder andere onmisbaar is voor mensen met kwaaltjes aan de schildklier en zwangere vrouwen. Daarnaast bevatten bananen ook vitamine B6, B12 en magnesium.

Smoothies, broodjes, koekjes, cake of gewoon banaan in pindakaas gedipt.. ik dacht dat ik alles al had geprobeerd tot ik dit weekend in de keuken stond en zin had in pannenkoeken. Met links een tros overrijpe bananen op het aanrecht en rechts mijn blender vol zelfgemaakte pindakaas was de keuze snel gemaakt.. pindakaas-banaan pannenkoeken gingen het worden!

Even proberen met de hoeveelheden, maar na 2 verschillende soorten beslag te hebben geprobeerd kwam ik met dit recept. Heerlijk, zachte, zoete, warme en wholesome pannenkoeken.
Trek gekregen in deze vegan & gluten vrije pannenkoeken?

Benodigdheden:

  • 250 gram havervlokken
  • 225 ml plantaardige melk (ik gebruik ongezoete amandelmelk)
  • 1 rijpe banaan
  • 2 grote lepels van je favoriete noot boter (amandel, pinda, cashew)
  • 2 grote lepels kokosbloesemsuiker
  • 1 ei of 1 flax egg (voor de veganisten)

Bereidingswijze:
Maak eerst je flax egg door 1 lepel lijnzaad (of chia zaad) te mengen met 3 lepels water. Doe dit in een bakje en zet het 5 minuten opzij. In plaats van 1 flax egg kun je ook 1 ei gebruiken. Doe in de tussentijd de 250 gram havervlokken in je blender en blend tot er een meel is ontstaan. Voeg vervolgens de melk en je banaan toe tot er een dikke pap ontstaat. Schep daarna je nootboter en kokosbloesemsuiker erdoorheen. Als je een egaal mengsel hebt giet je deze in een grote bak en schep je je flax egg erdoorheen. Zet je pan op middelhoog vuur en schep er een klontje kokosolie in. Wanneer deze is gesmolten kan je het pannenkoekenbeslag in de pan gieten. Laat de onderkant van de pannenkoek ongeveer anderhalve minuut garen tot deze een mooie goudbruine kleur heeft gekregen. Draai vervolgens de pannenkoek om en laat deze nog een minuutje bruin worden. Herhaal dit tot het beslag op is. Serveer met nog meer banaan en honing en GENIET!

Bron: Living the Green life

Onze kookboeken