Lekker en Simpel

Lekker en Simpel
cakelet

Cakelet

  • Bakken
  • 1 persoon
  • 3 min. bereidingstijd
    7 min. baktijd
cakelet

Wel eens van een cakelet gehoord? De cakelet is een soort combinatie van een pannenkoek en een omelet. Per toeval stuitte we op de website van de VIVA op een artikel over de cakelet en wij waren meteen benieuwd. Aangezien we alle ingrediënten, je hebt er namelijk maar drie nodig, in huis hadden, zijn we gelijk aan de slag gegaan. We hebben zowel een zoete variant met stroop geprobeerd als een hartige versie met kaas.

Zo maak je een cakelet

Klop de eieren los met een vork. De er zelfrijzend bakmeel en een snufje zout bij en meng dit nog even goed door elkaar. Doe een scheutje olie of een klontje boter in een koekenpan. Als de pan warm is, doe je het beslag in de pan en bak je de cakelet aan beide kanten mooi goudbruin. Voor de hartige variant hebben we in de pan alvast wat plakjes kaas op de ‘pannenkoek’ gelegd zodat het lekker smelt.

En wat vonden we er nou van?

Eerlijk gezegd waren we niet erg onder de indruk. Misschien hebben we iets verkeerd gedaan – al is het best lastig in dit recept wat verkeerd te doen – maar veel meer dan een stevige pannenkoek werd het bij ons niet. Het was ook zeker niet vies, maar we hadden er meer van verwacht. De volgende keer maken we weer weer ‘gewone pannenkoeken’. Hierbij ons basisrecept voor pannenkoeken.

cakelet

Bewaar het cakelet recept op Pinterest!

cakelet

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken