Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Chocolade bastogne taart

  • Bakken

Een lekkere chocolade taart met een bodem van bastognekoeken. 

Tijd: circa 4 uur

Benodigdheden: (voor circa 6-8 personen)

  • 180 gram boter
  • kaneel
  • 300 gram bastognekoeken
  • 250 gram chocolade (125 gram melk 125 gram puur)
  • 5 eetlepels opgeklopte slagroom

Bereidingswijze: 

Eerst moet er een lekkere bodem worden gemaakt voor de chocoladetaart. Neem hiervoor 300 gram bastognekoeken, 55 gram boter en 1 theelepel kaneel. Verkruimel de bastognekoeken in een grote kom met een vijzel of doe ze in een handdoek en sla ze kapot met een deegroller (of wees creatief en verzin zelf een handige manier). Als dat klaar is smelt je even kort de 55 gram boter in de magnetron, doe dit vervolgens met een theelepel kaneel bij de kruimels koek. Kneed het een beetje door elkaar, zodat de kruimels vettig worden door het boter. Blijft het nog te droog, voeg dan nog wat extra boter toe.

Neem een springvorm en bedek deze met het mengsel van koek en boter. Druk het stevig aan zodat het goed blijft zitten en aan elkaar plakt. Zelf heb ik een klein taartje voor twee personen gemaakt dus ziet het er iets anders uit. Tip: vet de randen van de taartvorm in om vastplakken te voorkomen.

Als de bodem bedekt is met de kruimels en de boter is het tijd om de chocola te smelten. Neem hiervoor een magnetron bestendige bak en doe hier de chocolade met 125 gram boter in. Zet dit in de magnetron op 700w en laat dit in ongeveer 3 minuten smelten. Roer het goed door elkaar en laat het even kort rusten.

Doe ondertussen in een andere bak 5 eetlepels opgeklopte slagroom in een grote kom. Roer de gesmolten chocola rustig door de opgeklopte slagroom zodat het nog wel mooi luchtig blijft. Schep het mengsel van chocolade, boter en slagroom over de bodem en laat het ongeveer 3-4 uur in de koelkast staan. En dan is je taart klaar!

Tip: een van onze bezoekers heeft het recept lekker eigen gemaakt en kwam met de variant met oreo koekjes als bodem en als “vulling” witte chocolade. En dit is het prachtige resultaat:

Onze kookboeken