Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Chocolade cake pops

  • Bakken

Cake pops zijn mooie versierde cakebolletjes op een stokje. Je hebt ze in allerlei smaken en kleuren maar in dit recept zijn ze gemaakt van chocoladecake met pecannoten. 

Tijd: 30 min. + min. 3-4 uur in de koelkast

Benodigdheden:

Bereidingswijze:

Begin met het verkruimelen van de cake in een grote schaal. Zelf doe ik dit gewoon met een vork maar het kan ook met een keukenmachine. Als de cake helemaal verkruimelt is voeg je de chocolade frosting toe aan de kruimels. Meng alles goed door elkaar met de vork. Als je alles goed gemengd hebt kan je bolletjes gaan vormen van het mengsel. Pak een beetje chocoladecake mengsel en draai kleine bolletjes tussen de handen.

Als je alle cake hebt gebruikt en alle bolletjes hebt gedraaid, moeten de stokjes nog in de bolletjes zodat het echte ‘lolly’s’ worden. Het beste is om het puntje van het stokje eerst in de gesmolten chocola te dopen en daarna pas in het chocoladebolletje te prikken. Smelt daarom een klein beetje chocolade in de magnetron en doop één voor één de stokjes in de chocolade en daarna in het bolletje.

Daarna kunnen de chocoladebolletjes voor minimaal 3-4 uur de koelkast in. Als de cake pops lang genoeg in de koelkast hebben gestaan kan je ze nog gaan versieren. Je kan wat chocola in de magnetron smelten en daar de cake pops in dopen en daarna nog in de spikkels. Of je kan wat smeltsnoep smelten, die je in allerlei kleuren hebt, en daar ook de cake pops in dopen. Laat je fantasie de vrije loop en maak de mooiste creaties!

Onze kookboeken