Chocolade-kaneel sconebrood

  • Bakken

Chocolade-kaneel sconebrood
In navolging op het recept voor een basis sconedeeg, een heus sconebrood. Het klassieke recept dus iets uit zijn verband getrokken, want ditmaal maken we geen kleine, bolle broodjes, maar een langwerpig brood. Wel met de zachte, luchtige, haast kruimelige structuur, die we van een scone gewend zijn.

Recept voor 1 sconebrood
Tijd: 15 min + 30 min in de oven

Benodigdheden:

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 55 gr suiker
  • 40 gr koude ongezouten roomboter
  • 125 ml melk + extra melk om af te strijken
  • 100 gr melkchocolade
  • 3 tl kaneel

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe het bakmeel samen met de suiker in een kom en meng dit goed. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg ook deze toe. Wrijf de boter met behulp van je handen door de droge ingredienten, net zolang totdat er een kruimelig deeg ontstaat. Maak een klein kuiltje in het midden van het deeg en schenk hier de melk in. Meng ook dit nogmaals goed, ditmaal tot een samenhangend deeg. Voeg wat extra bakmeel toe wanneer het deeg te plakkerig blijft. Rol de deegbal vervolgens uit, op een met bloem bestoven aanrecht, tot een rechthoek.

Snijd de chocolade in klein. Ik maak gebruik van melkchocolade, maar dit kan bijvoorbeeld ook puur zijn. Verdeel de chocolade en het kaneel over het deeg en rol het deeg op vanaf de brede kant.

Vouw het deeg aan de korte kant onder de rol. Leg het sconebrood in een (laag) cakeblik. Strijk nog een beetje melk over de bovenkant en bak hem in 25-30 minuten gaar.

Tip: varieer met meerder soorten chocolade door elkaar, of maak gebruik van jam.
Chocolade-kaneel sconebrood
Chocolade-kaneel sconebrood
Met liefde gebakken en geschreven door Merel

Onze kookboeken

2 reacties op “Chocolade-kaneel sconebrood”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *