Lekker en Simpel

Lekker en Simpel
Chocolate chip cake

Chocolate chip cake

  • Bakken
  • 8 personen
  • 10 min. bereidingstijd
Chocolate chip cake

Een paar weken geleden lieten we op Instagram weten dat we weer aan de slag zouden gaan met een aantal lekkere Airfryer recepten. We vroegen toen wat voor recepten jullie graag terug zouden willen zien op de site. Grappig genoeg was er enorm veel vraag naar zoete recepten, vooral koekjes en cakes werden erg vaak genoemd. We hebben onze trouwe vriend, de Philips Airfryer XXL, erbij gepakt en zijn aan de slag gegaan met een lekkere cake. Niet zomaar een cake, maar een heuse chocolate chip cake.

Aan de slag met de chocolate chip cake!

Laat de boter op kamertemperatuur komen. Als de boter zacht is, klop je de boter samen met de suiker ongeveer 4-5 minuten totdat de boter wat witter van kleur is. Dit gaat het makkelijkst met een keukenmachine. Voeg daarna één voor één de eieren toe. Meng dan het zelfrijzend bakmeel erdoor en je zult zien dat er een cakebeslag ontstaat. Hak de chocolade in stukjes en spatel door het beslag. Vet een ovenschaal of cakevorm in, eentje die past in het mandje van de Philips Airfryer, en verdeel het beslag over de schaal. 

Bak de cake nu voor ongeveer 35-45 minuten op 140 graden. Groot voordeel, je hoeft de Philips Airfryer XXL niet eerst voor te verwarmen en ook het bakken van de cake gaat sneller dan in de oven. 

Controleer nu alleen nog even met een prikker of de cake gaar is door in de cake te prikken. Komt de prikker er schoon uit, is de cake gaar. 

Deze chocolate chip cake bewijst maar weer dat je met de Philips Airfryer zoveel meer kan dan alleen het afbakken van patatjes. Zo hebben we ook al eens een hele lekkere quiche gemaakt, een Griekse schotel met krieltjes en hier vind je nog een aantal hele lekkere Airfryer recepten

Chocolate chip cake

Dit recept is in samenwerking met Philips

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken