Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Filmpje: stap voor stap risotto maken

  • Hoofdgerecht

 photo IMG_2365_zpse8511d95.jpg
Mijn favoriete recept aller tijden is: risotto. Ik kan er geen genoeg van krijgen, zo lekker vind ik het! Op de één of andere manier denken veel mensen dat het bereiden van risotto lastig is. Zelf dacht ik dit ook en toen ik het eenmaal de eerste keer gemaakt had dacht ik: eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk. Risotto is alleen wel een recept waar je je aandacht bij moet houden en regelmatig moet roeren. Om het allemaal nog iets duidelijker te maken hebben we weer een filmpje gemaakt zodat er eigenlijk niks mis kan gaan!

Recept voor 2 personen
Tijd: 30 min.

Benodigdheden:

  • 150 gram risottorijst
  • 1 liter water
  • 2 bouillonblokjes (ik heb kip gebruikt, maar je kunt ook groente gebruiken)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • snufje peper/zout
  • klein beetje geraspte kaas
  • 25 gram boter

 photo IMG_2326_zps440b1a17.jpg
Bereidingswijze:

Begin met het koken van een liter water, doe dit bijvoorbeeld in een waterkoker. Snipper ondertussen het uitje. Als het water kookt doe dit in een steelpannetje samen met de bouillonblokjes. Zet deze vervolgens op een laag vuurtje.

Doe de boter in een (wok)pan. Fruit de blokjes ui met de knoflook aan in de pan circa 2/3 minuten. Tip: als je van lekker pittig houdt kun je een vers spaans pepertje toevoegen. Wanneer de uitjes glazig zijn voeg je de rijst toe. Bak deze in ongeveer 1-2 minuten mooi doorschijnend en zorg dat ze helemaal bedekt zijn met de boter.
 photo IMG_2335_zps5bb45394.jpg
Blijf gedurende het koken van dit gerecht altijd goed roeren! Voeg vervolgens een paar lepels bouillon toe totdat de rijst net onderstaat.
 photo IMG_2337_zps1c598b9f.jpg
Zorg dat het een beetje borrelt in de pan, zet eventueel het vuur wat hoger. Laat dit helemaal opnemen door de rijst voordat je dit weer herhaalt. Herhaal dit ongeveer 20-25 minuten en blijf de hele tijd goed roeren.

Na 20-25 minuten is de rijst klaar, controleer of het mooi gaar is, zorg ervoor dat de vloeistof is opgenomen door de rijst. Het kan zijn dat je nog wat bouillon overhoudt. Als de vloeistof is opgenomen haal je de pan van het vuur en roer er wat kaas en een snuf peper doorheen.

 photo IMG_2342_zps61bd848a.jpg
Risotto variaties:

 photo IMG_2347_zpsb938509d.jpg

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken