Lekker en Simpel

Lekker en Simpel
groentesoep met kipballetjes

Groentesoep met kipballetjes

  • Hoofdgerecht
  • 3-4 personen
  • 10 min. bereidingstijd
    25 min. kooktijd
groentesoep met kipballetjes

Bij vrienden aten we onlangs groentesoep met kipballetjes. In eerste instantie trok Jorrit er een beetje een moeilijk gezicht bij, maar na de eerste hap was hij stil totdat zijn kommetje leeg was. Erg lekker! Dat recept moest natuurlijk op de site, dus bij deze! Neem ook eens een kijkje tussen onze andere soeprecepten. Daar vind je nog veel meer lekker soepjes, waaronder onze favoriet van dit moment: de goulashsoep.

Aan de slag met de groentesoep met kipballetjes

Begin met het op smaak brengen van het kipgehakt. Meng de kipkruiden en de paneermeel door het gehakt en draai met je handen mooie kleine balletjes. Bak de balletjes rondom even aan in een koekenpan met een beetje olie, ongeveer 2-3 minuten.

Breng ondertussen in een soeppan de bouillon samen met de groente aan de kook. Zelf gebruiken we een zakje voorgesneden soepgroente, wel zo simpel! Geen zakje groente in huis? Dan heb je eerst nog wat snijwerk te doen 😉

Laat de soep nu een minuut of 15-20 pruttelen en kook dan nog even een minuut of 10 de kipballetjes en vermicelli mee. Serveer de soep met een lekker stokbroodje en wat smeersels.

groentesoep met kipballetjes

Bewaar het recept voor de groentesoep met kipballetjes op Pinterest!

groentesoep met kipballetjes

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken

1 reactie op “Cola kip”
Reacties zijn uitgeschakeld voor deze post.