Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Haricots verts met spek in croissantdeeg

  • 6 personen
  • 20 min. bereidingstijd
    10 min. oventijd
haricots verts met spek in croissantdeeg

Je kent ze wel, de haricots verts met ontbijtspek. Al jaren een van onze populairste recepten rond de feestdagen grappig genoeg. Nu zaten we zo eens te denken wat we daar nog meer mee kunnen doen en zie hier, de haricots verts met spek in croissantdeeg. Het klinkt misschien een beetje gek, tot je het geproefd hebt. Leuk als bijgerecht met de feestdagen, bekijk hier onze andere kerstrecepten.

Aan de slag met de haricots verts met spek in croissantdeeg

Verwarm de oven voor op 180 graden (controleer voor de zekerheid nog even de verpakking van het croissantdeeg voor de juiste oventemperatuur). Zet een pan water op en kook de haricots verts vijf minuten. Rol daarna een aantal haricots verts, een stuk of 5-8, in een plakje ontbijtspek. Ga zo door tot alle haricots verts in spek zijn gerold. Bak de rolletjes daarna even kort in een pan zonder olie, 3-4 minuten. Rol ondertussen het croissantdeeg uit en smeer er een dun laagje kruidenroomkaas op samen met een snufje peper.

Rol om ieder rolletje haricots verts met spek een ‘plakje’ croissantdeeg en leg ze daarna op een bakplaat. Bak de haricots verts met spek in croissantdeeg 10 minuten in de oven. Eet smakelijk!

haricots verts met spek in croissantdeeg

Bewaar dit recept op Pinterest!

haricots verts met spek in croissantdeeg
ook lekker

Haricots verts met spekjes

Italiaanse salade in een glaasje

varkenshaas in bladerdeeg

Varkenshaas in bladerdeeg

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken