Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Heerlijke suiker-kaneel croissantjes

  • Ontbijt

Heerlijke zoete kaneel croissantjes. Heerlijk als ontbijt of als lunch! Ik kwam op het idee voor deze croissantjes omdat ik gek ben op de Amerikaanse Cinnamon rolls. Dat zijn heerlijke kaneel-suiker rolletjes. En met deze suiker-kaneel croissantjes ben ik toch wel aardig in de buurt gekomen van de ‘cinnamon rolls’.

Tijd: 20 min. + 12-15 min. in de oven

Benodigdheden:

  • 1 blikje met croissantdeeg
  • 2 eetlepels boter op kamertemperatuur
  • 50 gram suiker
  • 1 eetlepel kaneel
Eventueel kan je nog iets maken voor over de suiker-kaneel croissantjes. Dan heb je het volgende nodig:
  • 4 eetlepels poedersuiker
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • Een drupje vanille aroma

Bereidingswijze:

Begin met het voorverwarmen van de oven volgens de aanwijzingen op het croissantdeeg blikje. Mix daarna de 2 eetlepels boter, 50 gram suiker en 1 eetlepel kaneel goed door elkaar.

Als het goed is gemengd kan je beginnen met het maken van de suiker-kaneel croissantjes. Smeer de bodem van het croissantje in met een dun laagje van het boter/suiker/kaneel mengsel.

Rol daarna het croissantje in volgens het blikje. Maak zo alle croissantjes maar zorg er echt voor dat je niet een te dikke laag op het croissantje smeert anders loopt alle boter er in de oven namelijk uit! Leg alle croissantjes op een bakpapier op een bakplaat.

Als alle croissantjes klaar zijn kunnen ze de oven in. Mijn croissantjes moesten er ongeveer 13 minuten in. Als de croissantjes in de oven zitten kan je eventueel nog wat frosting maken voor over de croissantjes. Meng de gesmolten boter, poedersuiker en de vanille aroma door elkaar.

En klaar is je frosting! Als de croissantjes klaar zijn, kun je het beste wachten tot ze helemaal afgekoelt zijn en dan pas de frosting er overheen doen. Want anders smelt de frosting meteen op de croissantjes (dat was ik vergeten zoals je kunt zien op de foto). Ik heb de frosting met een klein spuitzakje op de croissantjes aangebracht maar het kan natuurlijk ook gewoon met een lepel.Eet smakelijk!

Tip: als je geen frosting over je croissants wilt dan kan je de croissantjes ook nog insmeren met een beetje eigeel zodat ze mooi glanzend bruin worden.

Onze kookboeken