Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Ingezonden door Elize: Salade Caprese

 photo Caprese-lunch_zps242a4b6a.jpeg

Elize, van Eat, Cook and Love, heeft ons weer een heerlijk recept gestuurd. Een Salade Caprese, voor wie het niet kent, is een klassieke salade die bestaat uit (buffel)mozzarella, tomaat, basilicum en eventueel wat olijfolie, peper en zout. Soms wordt het ook wel geserveerd met balsamicoazijn of met olijven.

Tijd: 10 min.

Benodigdheden:

  • 1 bol Buffelmozzarella
  • 3-5 Tomaten (afhankelijk van de grootte)
  • circa 10 Basilicum blaadjes
  • 3-4 el Extra Vierge olijfolie
  • Peper en Zout

Bereidingswijze:

Maak de tomaten schoon, haal het vruchtvlees (het zaad) eruit en snij eventuele harde witte stukken uit de tomaat. Snij de tomaten vervolgens in stukjes van circa 1 – 1 cm. Pluk mooie blaadjes van de basilicumplant en was ze als het niet biologisch is; laat in dat geval opdrogen.

Neem vervolgens een bord waar je de bol buffelmozzarella in het midden legt. De tomaat leg je er vervolgens rondom omheen, waarna je olijfolie zowel over de tomaat als wat over de mozzarella sprenkelt. Vervolgens strooi je wat zeezout en verse peper over het gerecht heen en tot slot verdeel je de basilicumblaadjes over het gerecht.

Een andere optie is de buffelmozzarella evenals de tomaat in plakjes te snijden en het om en om neerleggen op een bord met een blaadje basilicum ertussen. Serveer met brood en zet de olijfolie erbij op tafel.

Eet Smakelijk!

Heb je zelf ook een lekker (Italiaans) recept? Stuur je recept (met foto) dan [email protected] of stuur je recept hier in.

 photo Caprese-lunch_zps242a4b6a.jpeg

Onze kookboeken